Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Inspiratiebijeenkomst voor (nieuwe) taalvrijwilligers

Inspiratiebijeenkomst voor (nieuwe) taalvrijwilligers

Het Taalhuis organiseert op donderdag 18 mei in Bibliotheek AanZet Alblasserdam een inspiratiebijeenkomst voor taalvrijwilligers. Taalvrijwilligers en andere geïnteresseerden kunnen kennis maken met de uitgebreide les- en leescollectie en de materialen ook uitproberen. Belangstellenden die een ander de Nederlandse taal willen leren, kunnen kijken wat de mogelijkheden zijn om als taalvrijwilliger aan de slag te gaan bij de verschillende organisaties in Alblasserdam. Stichting Welzijnswerk Alblasserdam, Vluchtelingenwerk en de gemeente Alblasserdam organiseren de avond. Heb je iets met taal? Vraag je je af hoe je iemand de Nederlandse taal kunt leren? Wil je eens aan een andere taalvrijwilliger vragen hoe hij/zij de les aanpakt? Kom dan langs, het belooft een inspirerende avond te worden. De bijeenkomst is van 19.00 – 21.00 uur. Aanmelden is niet nodig.

Taalvrijwilligers gezocht!
Bo Aarsbergen, projectleider Lezen & Schrijven: “Als taalvrijwilliger kun je verschillende functies hebben. Op het Taalpunt geef je informatie en in een taalcafé oefen je spreekvaardigheid met cursisten. Je gaat met een cursist aan de slag of geeft les aan een groep. Je krijgt daarbij professionele ondersteuning, trainingen, lesmaterialen en een vrijwilligerscontract. Welke spellen kun je inzetten tijdens de les? Wat zijn leuke boeken om te lezen en hoe pak je dat aan? Waar kan je de materialen bestellen of lenen? Op al deze vragen krijg je antwoord. En, taalvrijwilligers zijn onmisbaar, nieuwe aanmeldingen zijn dan ook zeer welkom!”

Samen werken aan taalvaardigheid
In de huidige maatschappij, waar veel van de mensen zelf verwacht wordt, biedt de Bibliotheek ondersteuning aan diegenen die daar hulp bij nodig hebben. AanZet werkt met veel partners actief samen aan het verhogen van basisvaardigheden: lezen, schrijven, rekenen, digitale vaardigheden en mediawijsheid. Het doel daarvan is dat mensen hun eigen zaken kunnen regelen en voor zichzelf kunnen zorgen én opkomen.

Wanneer?
18 mei 2017 van 19.00 tot 21.00 uur
Organisator
Bibliotheek Alblasserdam
Locatie:
Ieplaan 2
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.