Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Top 2000-evenement

Top 2000-evenement

Vandaag is er in Landvast een bijzonder Top 2000-evenement. Rond de Bijbelse grondwoorden geloof-hoop-liefde worden door een band nummers uit de lijst der lijsten gespeeld en gezongen. Meezingen wordt gestimuleerd!

Veel popmuziek heeft een religieuze of spirituele inslag. Denk aan bekende songs als ‘Hallelujah’ van Leonard Cohen en ‘Stairway to Heaven’ van Led Zeppelin. In de dienst zal een twaalftal bekende songs klinken die binnen een religieuze setting zomaar ‘op hun plaats vallen’.

Het geheel wordt afgewisseld met persoonlijke verhalen van gasten, beeldfragmenten, een gedicht, een Bijbelgedeelte, een gebed en toelichtingen bij de nummers.

De band bestaat uit enthousiaste gemeenteleden uit de Morgenster in Papendrecht o.l.v. Gerben Lodder. De leiding van de avond ligt in handen van de predikanten Hans van Walsum (Alblasserdam) en Piet van Die (Papendrecht).

Iedereen is van harte welkom, kerkelijk of niet-kerkelijk, gelovig of niet-gelovig. De toegang is gratis. Maar kom op tijd, want vol is vol. De deur staat vanaf 19.30 uur open. Na afloop wordt een collecte gehouden voor de onkosten. En er is ook gelegenheid om onder het genot van een drankje na te praten.

Top 2000-diensten vinden al een aantal jaren overal in het land plaats in de week waarin de Top 2000 gedraaid wordt op Radio 2. Vorig jaar was er voor het eerst een Top 2000-dienst in onze regio. Omdat er dit tussen Kerst en Oudjaar geen zondag is, is voor een doordeweeks dag gekozen. Dit keer ook niet in een kerk, maar in een theater...

Wanneer?
28 december 2016 van 19.30 tot 00.00 uur
Locatie:
Cultureel Centrum Landvast aan de Haven 4
Gerelateerde wijken:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.