Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Samen aan de slag voor werk

Ontslagen worden na je vijftigste voelt voor de meeste mensen als een drama. Behalve de boosheid en het verdriet zijn er ook de zorgen over de financiële toekomst. Hoe vind je op deze leeftijd weer een baan? En wat gebeurt er als dat niet lukt? En hoe behoud je daarbij je zelfrespect en het respect van je omgeving?

De gemeente Alblasserdam vindt het belangrijk dat inwoners in deze situatie ergens op terug kunnen vallen. Zij heeft de Stichting 50+ Drechtsteden Werkt gevraagd om samen met de werkzoekenden een programma samen te stellen van activiteiten die kunnen helpen om weer werk te vinden.

De Stichting 50+ Drechtsteden Werkt is een organisatie van 50-plussers die zelf hun baan zijn kwijtgeraakt. Als ervaringsdeskundigen zetten de deelnemers zich in om lotgenoten te helpen hun ontslag te verwerken en een nieuw perspectief te ontwikkelen. De afgelopen jaren hebben veel deelnemers op deze manier zelf weer werk gevonden. Belangrijk is dat mensen merken dat ze er niet alleen voor staan en dat zij kunnen leren en profiteren van elkaars ervaringen en deskundigheid.

Vandaag is er om 13:00 uur een speciale informatiebijeenkomst in het gemeentehuis. Na een welkomstwoord van wethouder Verheij zullen mensen van de Stichting 50+ Drechtsteden Werkt wat vertellen over hun ervaringen en wat zij u kunnen bieden. Er worden verschillende voorbeelden getoond. Daarna wordt met elkaar besproken waar de meeste behoefte aan is en welke activiteiten gewenst zijn, onder het motto samen aan de slag voor werk.

Wanneer?
19 december 2016 van 13.00 tot 16.00 uur
Organisator
Stichting 50+ Drechtsteden Werkt
Locatie:
het gemeentehuis, Cortgene 2
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.