Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Verkeer en Veiligheid voor Senioren

Verkeer en Veiligheid voor Senioren

Alblasserdam – Op dinsdag 9 augustus a.s. organiseert Stichting Welzijn Alblasserdam in samenwerking met de ouderenbonden, de Seniorenraad, Veilig Verkeer Nederland en de wijkagenten een themamiddag verkeer en veiligheid voor senioren. Het thema is deze keer: Red jezelf in het verkeer.

Met het ouder worden valt het soms niet mee om alle veranderingen in onze samenleving bij te benen. Zo ook in het verkeer. Er zijn nieuwe of andere verkeersborden en- regels en er komen andere vervoersmiddelen bij. Het wordt bovendien steeds drukker op de weg en soms zijn ouderen ook letterlijk moeilijker ter been. De onzekerheid kan daardoor toenemen en bovendien kan het zijn dat ouderen iets niet helemaal meer goed kunnen zien of horen.

De themamiddag vindt plaats van 14.00 tot 16.00 uur in cultureel centrum Landvast. De zaal is open vanaf 13.30 uur. Iemand van Veilig Verkeer Nederland zal uitleg geven over alle nieuwe regels en borden, uiteraard aan de hand van de nodige voorbeelden. Ook zal in een gezellige quiz een aantal kandidaten getest worden op hun kennis. De zaal zal hierbij worden betrokken en natuurlijk zijn er mooie prijzen te winnen. In de pauze en ook naar afloop is er gelegenheid om de wijkagenten vragen te stellen op het gebied van veiligheid en verkeer.
Er zijn geen kosten aan deze themamiddag verbonden en ook niet-senioren die interesse hebben voor dit thema zijn van harte welkom.

Aanmelden voor deze middag kan tot 26 juli a.s. Dit kan door een email te sturen of te bellen.

Wanneer?
9 augustus 2016 van 14.00 tot 16.00 uur
Organisator
Cultureel Centrum Landvast
078-2021220
info@stichtingwelzijnalblasserdam.nl
Locatie:
Cultureel Centrum Landvast aan de Haven 4
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.