Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Brandpuntcafe bij IHC

Brandpuntcafe bij IHC

Op 12 september jongstleden vond bij Valk Welding de eerste bijeenkomst plaats van het initiatief ‘Onderwijsinspiratie’.

Doel van dit initiatief is ‘passie voor een vak’ centraal te stellen en van daaruit nieuwe verbindingen tussen onderwijs en ondernemen te leggen. De initiatiefnemers hebben als doel het aansteken van het vuur en de passie bij onze jongeren. Daardoor willen ze een doorgaande lijn in techniek creëren waarbij onderwijs en ondernemers vanzelfsprekend samenwerken. Tijdens deze avond troffen key spelers uit het Alblasserdamse onderwijs en bedrijfsleven elkaar om nieuwe verbindingen te leggen. Na een inspirerende introductie van Valk Welding door Remco Valk, een bijdrage van regionaal portefeuillehouder arbeidsmarkt Bert van de Burgt, nam Claire Boonstra de aanwezigen mee in haar ideeën over haar Operation Education en hoe zij de passie bij leerlingen opnieuw tot bloei wil laten brengen. In de ‘tweede helft’ werd onder leiding van Onderwijswethouder Peter Verheij het gesprek gevoerd over de rol van ouders, leerlingen, ondernemers, scholen en overheid. Ook werden veel inspirerende ideeën van de deelnemers uitgewisseld.

Op 26 februari staat vanaf 18.00 uur het eerste Brandpuntcafé gepland. Dit café is op 12 september 2013 in het leven geroepen door  onderwijswethouder Peter Verheij. Dit café is het vaste ontmoetingspunt voor mensen die via nieuwe en verrassende ideeën verbindingen tussen onderwijs en ondernemen willen leggen. Iedere bijeenkomst vindt plaats bij een ander bedrijf. Op 26 februari zijn we te gast bij IHC Merwede in Kinderdijk, gebouw 70. Op deze avond zal Aad van Nes, voorheen Arbeidsmarktmeester van de Gemeente Rotterdam ons inspireren vanuit zijn levensverhaal.

Graag zien we u op 26 februari (opnieuw) bij het ‘Brandpuntcafé’.  Aanmelden kan per mail op  Martijn.beekhof@pcoaz.nl 

 

 

 

 

Wanneer?
26 februari 2014 van 18.00 tot 00.00 uur
Organisator
Onderwijsinspiratie
Locatie:
IHC Kinderdijk
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.