Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Scouting Alblasserdam zet zich in voor Jantje Beton

Scouting Alblasserdam zet zich in voor Jantje Beton

Alblasserdam – Van 10 t/m 15 februari 2014 wordt de jaarlijkse Jantje Beton-collecte georganiseerd: een collecte voor en door het jeugdwerk bij u in de buurt. In Alblasserdam en Kinderdijk zet Scouting Alblasserdam zich in voor deze collecte. Samen met nog 1600 andere organisaties in Nederland collecteren zij deze week voor Jantje Beton.

Vrij en uitdagend buitenspelen
De helft van de opbrengst gebruikt Jantje Beton voor projecten die ervoor zorgen dat alle kinderen in Nederland weer veilig, vrij en avontuurlijk buiten kunnen spelen. De andere helft gaat naar Scouting Alblasserdam die het geld inzet om jeugd en jongeren blijven uitdagen om lekker buiten te spelen. Scouting Alblasserdam kan hiermee nog meer jongeren een uitdagende vrijetijdsbesteding bieden,
waarbij meiden en jongens zich ontwikkelen tot zelfstandige volwassenen.

Steentje bijdragen
In Nederland collecteren 1600 organisaties voor Jantje Beton. Van die 1600 organisaties zijn 700 Scoutinggroepen en zo is Scouting verantwoordelijk voor een groot deel van de opbrengsten van de Jantje Beton collecte. Gewoon lekker buiten spelen, dat wil ieder kind. Maar vaak is er geen speelruimte, is de speelplek slecht bereikbaar of niet uitdagend genoeg. Scouting staat voor de ontwikkeling en uitdagend buiten spelen stimuleert de creativiteit en vindingrijkheid van kinderen. Daarom draagt Scouting er graag een steentje aan bij om betere speelplekken te realiseren voor kinderen in heel Nederland.

Wanneer?
Van 10 februari 2014 00.00 uur tot 15 februari 2014 00.00 uur
Organisator
Scouting Alblasserdam
Locatie:
Alblasserdam
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.