Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Fietsreparatie onderweg

Fietsreparatie onderweg

Doel:
Kennis te krijgen van de techniek van de fiets, zodanig dat u een beter idee heeft over de meeste problemen.
Voor wie: Voor mensen die van plan zijn een (verre) reis te gaan maken en graag willen weten hoe ze de meeste problemen aan de fiets kunnen oplossen.

Wat:
Tijdens deze cursus gaan we in op dingen die onderweg kapot kunnen gaan en dan (provisorisch) gemaakt moeten worden. We maken gebruik van het boekje fietspech, wat aan de hand van duidelijke plaatjes, stap voor stap laat zien hoe je je fiets repareert. Het boekje is uiteraard ook bij ons te koop.
We gaan ons bezig houden met het vervangen van een ketting, remblokjes en pedalen. Dan gaan we verder met een korte uitleg over wielen en spaken, gaan een spaak vervangen en gaan kijken hoe we een slag uit het wiel kunnen krijgen. Naast het vernieuwen van een ketting pakken we er ook een riem (van een riemaandrijving) bij en kijken hoe we die op de fiets moeten zetten.

PAUZE
Na de pauze gaan we de derailleur(kabel) en remkabels bekijken en weer afstellen. Last but not least gaan we nog wat tips geven om mee te nemen op reis aan reparatiespulletjes. Cursusdeelnemers krijgen deze avond 10% korting op fietstechnische spulletjes zoals pompen en gereedschappen.
Aanmelden vooraf is verplicht en trek niet je allermooiste kleding aan!

Wanneer: Vanaf 19.00 uur: Inloop met Koffie / thee / frisdrank
Aanvang: 19.30 uur
Entree: 10,- Euro

Parkeren:
* De fiets mag u bij ons binnen parkeren
* De auto kunt u gratis voor de deur parkeren

Wanneer?
6 februari 2014 van 19.00 tot 00.00 uur
Organisator
Antilope Outdoor
info@antilope.nuopeoutdoor.nl
Locatie:
Cortgene 9
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.