Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

ELAN-ontmoeting

ELAN-ontmoeting

Vandaag wordt in de Elthetokerk*, een ‘ELAN-ontmoeting’ gehouden, met een optreden van zanger Jan Marten de Vries** en pianiste Jelena Popoviæ.

Sinds mei 2013 trekken zij het land door met het programma ‘Voor een zoeker als de mens’. Wat moet je zingen, als je samenkomt met anderen, van allerlei herkomst, uit diverse tradities? Welke woorden kan een mens gebruiken op bijeenkomsten die met zingeving te maken hebben?

Jan Marten de Vries geeft het voorbeeld met door hem getoonzette (nieuwe) liedteksten uit verschillende religies. Hij gaat ook met de aanwezigen zingen. Een bijzondere muzikale ochtend dus, en iedereen is van harte welkom om mee te doen.

* De Elthetokerk is een vrijzinnige PKN-gemeente (vroeger de Hervormde kerk). Meer infor-matie is te vinden op www.elthetokerk.nl of www.rinirikkert.nl (de website van de voorgan-ger).

** Jan Marten de Vries werd in 1958 geboren in Wageningen. Hij studeerde aan het Rotterdams Conservatorium compositie, piano en kerkmuziek-koordirectie. Hij is werkzaam als kerkmusicus bij de ‘De Binnenwaai’ (PKN Amsterdam-IJburg), cantor van twee gemeenten in Amsterdam en Haarlem, componist, tekstschrijver en pianodocent. Tevens is hij eindredacteur van het blad ‘Laetare’, voorheen ‘Eredienstvaardig’.

In 2010 verscheen De Vries’ bundel met door hem getoonzette (nieuwe) liedteksten uit verschillende religies. In november 2012 verscheen zijn eerste cd met eigen liedjes. Hij schrijft al twintig jaar liederen in uiteenlopende genres. Als kerk-liedschrijver (vier melodieën en drie teksten van zijn hand staan in het allernieuwste Liedboek), schreef hij voornamelijk Bijbelse liederen. Maar met deze cd bezingt hij meer algemene thema’s rond de zin van het bestaan.

Wanneer?
2 februari 2014 van 10.00 tot 11.15 uur
Organisator
Elthetokerk
0787370163
rrikkert@xs4all.nl
Locatie:
Blokweerweg 22
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.