Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Start cursus Het internet op!

Start cursus Het internet op!

Internet is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Steeds meer instanties vragen om zelfstandig zaken online te regelen. Dit en informatie zoeken op internet is niet voor iedereen gemakkelijk. Voor wie niet handig is met computers is dit een grote stap. De Bibliotheek A tot Z en het UWV-werkplein organiseren daarom tussen januari – mei 2013 in 5 bibliotheekvestigingen Het internet op!, een internetcursus voor digibeten.

Digibeten
Nederland telt 1,6 miljoen mensen die onvoldoende gebruik kunnen maken van computer en internet. Zij doen hierdoor niet volwaardig mee aan de maatschappij en missen kansen. Ook veel werkzoekenden bij het UWV hebben geen digitale basisvaardigheden, die juist zo essentieel zijn bij het zoeken en vinden van een baan.

Het internet op!
De Bibliotheek A tot Z en het UWV-werkplein presenteren de internetcursus Het internet op! om mensen te bereiken die nog nooit op internet zijn geweest en deze te helpen met de eerste stappen op het web. In januari start de cursus voor digibeten in 5 vestigingen van de Bibliotheek A tot Z:

Bibliotheekvestiging Ridderkerk Centrum      • dinsdag         16.15 - 18.15 uur

Centrale Bibliotheek Dordrecht                      • dinsdag         16.15 - 18.15 uur

Bibliotheekvestiging Alblasserdam                • dinsdag         17.00 - 19.00 uur

Bibliotheekvestiging Crabbehof  Dordrecht   • donderdag     16.15 - 18.15 uur

Bibliotheekvestiging Walburg Zwijndrecht     • donderdag     16.00 - 18.00 uur

Deelnemers worden 1 op 1 begeleid door maatschappelijke stagiaires uit het voortgezet onderwijs, die vooraf een training hiervoor krijgen. De kosten zijn € 1 per les. Geïnteresseerden kunnen zich voor de cursus aanmelden bij de balie van de vestiging waar men de cursus wil volgen, via telefoon of per e-mail.

Wanneer?
8 januari 2013 van 17.00 tot 19.00 uur
Locatie:
in de Bibliotheek aan de Ieplaan 2
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.