Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Internetcursus

Internet is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Steeds meer instanties vragen om zelfstandig zaken online te regelen. Maar dit en informatie zoeken op internet is niet voor iedereen gemakkelijk. Voor wie niet handig is met computers is dit een best grote stap. De Bibliotheek A tot Z en het UWV-werkplein organiseren daarom tussen april - juni in 4 bibliotheekvestigingen Het internet op!, een internetcursus voor digibeten.

Digibeten
Nederland telt 1,6 miljoen mensen die onvoldoende gebruik kunnen maken van computer en internet. Zij doen hierdoor niet volwaardig mee aan de maatschappij en missen kansen. Ook veel werkzoekenden bij het UWV hebben geen digitale basisvaardigheden, welke juist essentieel zijn bij het zoeken en vinden van een baan.

Het internet op!
De Bibliotheek A tot Z en het UWV-werkplein presenteren de internetcursus Het internet op! om mensen te bereiken die nog nooit op internet zijn geweest en deze te helpen met de eerste stappen op het web. Vandaag start de vijfdelige cursus voor digibeten. Deelnemers worden 1 op 1 begeleid door maatschappelijke stagiaires uit het voortgezet onderwijs, die vooraf een training hiervoor krijgen.

Meer informatie en aanmelden
Meedoen aan de in totaal 5 lessen kost € 5,-. Voor aanmelden of meer informatie neem contact op met Thea de Jong.

Wanneer?
4 april 2012 van 17.00 tot 19.00 uur
Organisator
Thea de Jong, Bibliotheek A tot Z
Locatie:
de bibliotheek
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.