Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Gesprek over bestuurlijke toekomst

Gesprek over bestuurlijke toekomst

De gemeenteraad van Alblasserdam gaat vandaag in gesprek met haar inwoners, maatschappelijke instellingen en ondernemers over de bestuurlijke toekomst van het dorp. Dit gesprek is bedoeld om van de deelnemers te horen welke ideeën zij hebben over de toekomst van Alblasserdam en wat zij belangrijk vinden in de samenleving. De gemeenteraad wil de uitkomsten van deze gesprekken gebruiken om hun eigen ideeën over de bestuurlijke toekomst te vormen.

Scenario’s
De raad heeft in april 2011 vijf scenario’s gepresenteerd: ‘Alblasserdam blijft zoals het is’, ‘Alblasserdam: bestuurlijk zelfstandig met ambtelijke regie’, ‘Alblasserdam in de Alblasserwaard’, ‘Drechtsteden-Noord’ en ‘Alblasserdam als onderdeel van Drechtstad’. Ook is er een afwegingskader met criteria waarmee de voor- en nadelen van de scenario’s kunnen worden afgewogen.

Programma van de avond
De avond start met een korte presentatie van burgemeester Blase. Hij vertelt over het belang van deze discussie, wat de gemeenteraad tot nu toe heeft gedaan en welke informatie dat heeft opgeleverd. Daarna worden de deelnemers in groepen ingedeeld en gaan zij onder leiding van de raadsleden in gesprek.

Aan de orde komen vragen als: op welke manier voelt u zich verbonden met Alblasserdam, vindt u de gemeente toegankelijk, heeft de gemeente voldoende aandacht voor uw wijk/onderneming/instelling en waar blijkt dat uit, heeft u extra geld over voor een bepaald scenario en gaat de gemeente volgens u goed met uw belastinggeld om? In het gesprek kunnen de deelnemers vertellen welk scenario het dichtst bij hun ideeën komt.

Aan het eind van de avond zullen alle fractievoorzitters alvast een eerste reactie geven op wat ze die avond hebben gehoord.

Politiek debat
Het politieke debat volgt medio oktober. Dan geven de politieke partijen aan hoe zij denken over de bestuurlijke toekomst van Alblasserdam; ook zullen zij hier vertellen welke invloed de gesprekken van 20 september op hun opvattingen hebben gehad.

Aanmelden
De gemeenteraad verzoekt belangstellenden die graag mee willen praten zich aan te melden bij de gemeente Alblasserdam via email of via telefoonnummer 14078, bestuurssecretariaat.

Wanneer?
20 september 2011 van 19.30 tot 22.30 uur
Locatie:
Cultureel Centrum Landvast aan de Haven 4
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.