Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Expositie Raymond Koop 


 

 

 

 

 

 

Op advies van kunstenaar Teus van Kooten is ditmaal Raymond Koop gevraagd zijn werk te tonen. Wethouder Ad Cardon van de gemeente Alblasserdam is gevraagd om op zondagmiddag 15 mei ’s middags om 15.00 uur de opening te verrichten. Aansluitend is er in een ongedwongen sfeer onder het genot van een hapje en een drankje de mogelijkheid het werk van Raymond te bezichtigen.

Raymond Koop is geboren in 1946 en bezocht van 1965 tot 1970 de Academie van Beeldende Kunsten in Rotterdam. Vanaf 1977 woont hij in Alblasserdam.

Hij heeft in Nederland een groot aantal solo- en groepstentoonstellingen gehad. Maakte deel uit van de internationale kunstenaarsgroep IN en had met deze groep exposities in Scandinavië, Duitsland en Denemarken. Raymond is lid van Teekengenootschap Pictura en geeft vanaf 1982 les aan de Alblasserdamse teken- en schildersclub. Ook geeft hij schilderles aan leerlingen van ‘t Nokkenwiel.

Zijn werk laat poëtische voorstellingen zien gevat in een stralend kleurengamma. In elk werk is een verhaal te vinden, vaak hoopvol en meeslepend. Raymond werkt op doek en papier en gebruikt verschillende technieken, zoals aquarellen en gouache. Daarnaast heeft hij veel wandschilderingen gemaakt zowel op binnenmuren als op buitengevels. Zijn bekendste werk in Alblasserdam is ongetwijfeld de zogenaamde Badtas aan de Blokweerweg.

Kijk voor meer informatie op de website.

Wanneer?
Van 15 mei 2011 00.00 uur tot 15 augustus 2011 00.00 uur
Locatie:
Cultureel Centrum Landvast aan de Haven 4
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.