Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Concert Excelsior

Vandaag houdt Muziekvereniging Excelsior zijn jaarlijkse concert. Dit keer met het thema: ‘Excelsior in the spotlights’

De vereniging heeft al heel wat van zich laten horen in haar 118 jarige bestaan en een zekere reputatie in zowel de kwaliteit als de gezelligheid van haar optredens. Dat zal dit maal niet anders zijn! De zaal wordt weer versierd, er zijn extra film- en geluidsfragmenten, er is musical muziek, met zang van Ed Groenendijk en Lianneke Hesselink, en met een gelegenheids kinderkoor. Lianneke is een oude bekende van ons en we zijn blij dat ze weer meedoet. Ed kennen wij natuurlijk uit de voormalige band ‘Backbone’ en tegenwoordig speelt hij in de popband ‘Cleed’. Ook voor hen is het een hele gewaarwording om te zingen met zo’n groot (50 man/vrouw) orkest. Het wordt dus weer een heel spectaculair gebeuren want de hele vereniging, nu met meer dan 100 leden, heeft zich ingespannen om er iets moois van te maken.

Traditiegetrouw opent het Opstaporkestje, dat zijn de jongste leerlingen die minder dan een jaar les hebben, de avond. Zij staan onder leiding van docent en dirigent Margreet v/d Molen en zullen met een zevental stukjes laten horen wat ze in die korte tijd al geleerd hebben. Alleen al het zien van die enthousiaste jeugd is de moeite van het komen waard!

Van de Harmonie kunt u, zoals genoemd, een heel divers programma verwachten, voor de pauze met film- en musical muziek en na de pauze gaan ze los met bekende volksmuziek uit Spanje, China, Mexico en Jamaica.

De Beginnersband, die bestaat uit zo’n 25 meest jongere muzikanten, zijn zeker geen echte beginners meer. Zij spelen met veel flair een 6 tal meer op de jeugd toegesneden muziekstukken. We noemen ‘The Pirates of the Caribbean’ en ‘The Beauty en the Beast’ De twee intermezzo’s, dwarsfluit/ klarinet en koperblazers worden door de leden zelf verzorgd.

Muzikaal staat alles onder de vertrouwde leiding van de dirigent Dick Hesselink. Natuurlijk is er in de pauze de traditionele verloting en als klap op de vuurpijl speelt na afloop de eigen blaaskapel “De Meulemakkers” gezellige en bekende meezingers. Een prima gelegenheid om even met een drankje na te praten!

Heeft u altijd al het idee gehad dat musiceren iets leuks kan zijn voor uzelf, of voor uw (klein)kinderen dan bent u van harte welkom om eens te kijken wat dat kan inhouden. De vereniging is altijd op zoek naar nieuwe leden, jong en oud, die gebruik willen maken van de ‘eigen’ opleiding voor Harmonie instrumenten door hun eigen hoog gekwalificeerde docenten met een conservatorium achtergrond.

Nadere informatie op de website. Toegang gratis, zaal open om 19.10 uur.

Wanneer?
28 mei 2011 van 19.30 tot 00.00 uur
Locatie:
Cultureel Centrum Landvast aan de Haven 4
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.