Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Speciale tassenkraam

Vandaag komt er voor de Wereldwinkel Alblasserdam een verkoopkraam te staan met veel verschillende fair trade tassen. Zo zijn er tassen uit Guatemala.

Dit is een verhaal achter een fair trade tas:
Francisco en zijn 2 medewerkers behoren tot de Maya bevolking van het hoogland van Guatemala. Zij maken voor Simbólica Fair Trade tassen, portemonnees, toilettassen en kussens tegen een leefbaar loon. In ieder item wordt een stuk huipil verwerkt. Huipiles zijn de traditionele tunieken van Maya vrouwen waarin de actuele bevolking van het dorp gemarkeerd wordt. Alle gezinnen met zonen en dochters zijn in de huipiles terug te vinden in de vorm van strepen, stippen etc. Aan de huipil kan men dus ook afleiden uit welk dorp een vrouw komt en tot welke Maya groep zij behoort.

Door zo’n leuke tas te kopen heeft u een leuk cadeau voor Moederdag en steunt u een geweldig project uit Guatemala. Natuurlijk zijn er nog veel meer andere moederdagcadeaus te koop uit allerlei Afrikaanse, Aziatische of Zuid-Amerikaanse landen. Kom dus gerust even kijken en laat u verrassen met artikelen uit andere culturen.

Wanneer?
7 mei 2011 van 09.00 tot 17.00 uur
Locatie:
Cortgene 3
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.