Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Molencomplex Kinderdijk in floodlight en Led-verlichting

Molencomplex Kinderdijk in floodlight en Led-verlichting

De molens van het Werelderfgoed Kinderdijk zullen dit jaar verlicht worden van 6 tot en met 11 september. In tegenstelling tot vorig jaar zullen niet alle molens met LED-lampen worden verlicht, maar slechts één, namelijk de vijfde molen van de Nederwaard. De overige molens zullen met traditionele halogeen-lampen worden uitgelicht. De verlichting van het molencomplex van Kinderdijk zorgt voor een schitterend schouwspel, dat voor veel fotografen een dankbaar object vormt. De molens worden verlicht vanaf 20.30 uur tot 23.30 uur.

Een wandeling door het molengebied is gratis. Ook kan men, tegen betaling, aan boord van de rondvaartboot langs de molens varen. De Bezoekmolen is echter niet te bezichtigen.

Vorig jaar was de Middelkade om veiligheidsredenen afgesloten voor fietsverkeer. Nu is dat niet het geval. Wel wijst de Swek op ieders verantwoordelijkheid en zal borden plaatsen met het verzoek aan fietsers om af te stappen. Ten tijde van de verlichting is het zicht op de Middelkade slecht, en staan veel fotografen met statieven foto’s te maken. Die vormen gevaarlijke obstakels op het pad.

De LED-verlichting wordt mogelijk gemaakt door samenwerking met de Technische Unie en Philips. Vrijwilligers van de plaatselijke speeltuin zorgen voor de uitvoering van het evenement.

Op vrijdagavond 10 september zal in de dorpskern van Kinderdijk de traditionele Molenmarkt gehouden worden. Ook de markt is feeëriek verlicht. De opbrengst van de braderie komt ten goede aan het onderhoud van de plaatselijke speeltuin.

Wanneer?
Van 6 september 2010 20.30 uur tot 11 september 2010 23.30 uur
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.