Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Opening fototentoonstelling Rouw 2

Opening fototentoonstelling Rouw 2

De tentoonstellingscommissie van de Historische Vereniging West-Alblasserwaard (HVWA) is momenteel bezig met de inrichting van de tentoonstelling ‘Wie, Wat, Waar?’. Het is een vervolg op de succesvolle in mei gehouden expositie ‘Wie kent deze Alblasserdammers?’ met ongeveer honderd afdrukken van glasnegatieven van Foto Rouw. Dankzij de bezoekers kon een groot deel van de op de foto’s afgebeelde personen worden geïdentificeerd. De totale collectie bevat bijna duizend glasnegatieven, waarvan niet bekend is wie of wat er opstaat. De tweede tentoonstelling gaat niet alleen over personen, maar ook over gebouwen, bedrijven, straten en gebeurtenissen. Wederom roept de HVWA de hulp in van het publiek. Na de eerste tentoonstelling werd duidelijk dat er veel foto’s van buiten Alblasserdam tussenzaten. Dit zal ook nu het geval zijn, maar de vereniging gaat er vanuit dat er onder de bezoekers veel kennis van de streek aanwezig zal zijn.

Plaats van handeling is wederom de Oudheidkamer in het historische pand aan Cortgene 3 dat onderdak biedt aan de HVWA. “Op de tafel leggen we per bord een mapje neer met de daarop de foto op half formaat, zodat er voldoende ruimte overblijft om te schrijven”, laat Leen Punt van de tentoonstellingscommissie weten.

De tentoonstelling wordt op 9 januari om 10.00 uur geopend en is tot 16.00 uur te bezichtigen. Dit is tevens het startsein voor de expositie van oude foto- en filmtoestellen van Piet en Cora Janse, lid van de HVWA.

Niet-leden zijn in verband met de Nieuwjaarsbijeenkomst op die dag welkom vanaf 13:00 uur.

De andere openingsdagen zijn: vrijdag 15 januari van 19.00 tot 21.00 uur en zaterdag 16 januari van 10.00 tot 16.00 uur.

Wanneer?
9 januari 2010 van 10.00 tot 16.00 uur
Organisator
Historische Vereniging West Alblasserwaard
Locatie:
Cortgene 3
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.