Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Vissen en padden in polder Blokweer

Vissen en padden in polder Blokweer

Vrijdagavond 29 mei organiseert de Amfibieën en Vissenwerkgroep van de Natuur en Vogelwacht “de Alblasserwaard” in samenwerking met RAVON (Reptielen Amfibieën Vissen Onderzoek Nederland) een avondexcursie in polder Blokweer te Alblasserdam. Deze polder maakt deel uit van het NATURA 2000-gebied “Boezems Kinderdijk”.

Tijdens het eerste deel van de excursie zal er, met behulp van schepnetten, gezocht worden naar bijzondere en beschermde vissoorten zoals de Kleine Modderkruiper en de Bittervoorn. Met veel geluk vangen we zelfs een Grote Modderkruiper die hier ook voorkomt.

Het tweede deel van de excursie zal in het teken staan van de Rugstreeppad. In polder Blokweer leeft een populatie van dit zeldzame diertje, waarvan de mannetjes op warme avonden hun luide roep laten weerklinken. Dit ratelende geluid is tot op een kilometer afstand te horen.

De excursie begint om 19.30 uur en zal duren tot circa 22.30 uur. Het verzamelen gebeurt om 19.15 uur op de parkeerplaats van de volkstuinen aan het einde van de Plantageweg in Alblasserdam. Er wordt gezorgd voor benodigde materialen zoals schepnetten ed. Op sommige plaatsen kan het erg drassig zijn, daarom is het verstandig om laarzen mee te nemen.

Meer informatie vindt u op de website van de NVWA en opgeven kan bij Richard Slagboom via e-mail of telefoon.

Wanneer?
29 mei 2009 van 19.15 tot 22.30 uur
Organisator
NVWA
06-49201029
r.slagboom@planet.nl
Locatie:
Polder Blokweer
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.