Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Schrijvers op de Pont

Op zaterdag 23 mei varen er op de waterbus tussen Dordrecht en Sliedrecht en vice versa speciale passagiers mee, namelijk zes schrijvers, dichters en journalisten uit de Drechstedenregio. Ze zitten aan een laptop die weer verbonden is met een scherm en ze laten zich inspireren door het water, de passagiers,  de waterbus en andere zaken.  De passagiers kunnen direct meelezen wat ze schrijven, inclusief verbeteringen en veranderingen. Maar niet alleen aan boord kan men deze speciale vorm van interactieve ‘action writing’ volgen. Ook in de etalage van het CBK Dordrecht, Voorstraat 180 staat een scherm en thuis kan men via de website dit creatieve schrijfproces volgen. De boot vertrekt steeds om kwart voor het uur vanaf de Merwekade in Dordrecht en iedereen kan, als men een kaartje koopt, ook mee varen.

De schrijvers die meedoen:

  • 10.45 u. Hanneke van Houwelingen, woonachtig in Hardinxveld Giessendam, werkt sinds 1 ½ jaar als journaliste bij  AD Rivierenland en is met haar 24 jaar de jongste van het schrijfgezelschap;
  • 11.45 u. Peter M van der Linden, afkomstig uit Dordrecht, is dichter/performer/zanger en wordt de aanvoerder van de youtube-dichtersgeneratie genoemd. Hij is auteur van de bundel Ich Bin Ein Star Baby en van die nog komen gaan;
  • 12.45 u. de schrijver / vertaler Wil Boesten is in Limburg geboren maar woont sinds 2002 in Dordrecht. Hij debuteerde in 2007 met de roman ‘Spiltijd’ die lovende recensies kreeg;
  • 13.45 u. Nico Dijkshoorn, die elke woensdag bij het tv-programma De Wereld Draait Door’ te zien is, is speciale gast. Hij schrijft columns voor o.a. de Volkskrant en De Pers staat bekend staat om zijn humoristische maar vaak ook scherpe gedichten;
  • 14.45 u. Journalist Emile van der Velde is eindredacteur van het huis-aan-huisblad Dordt.nu en van De Weekkrant. Hij is zeer goed ingevoerd over wat er allemaal in de Drechtsteden gebeurt.
  • 15.45 De in Papendrecht woonachtige schrijver, dichter, journalist en columnist Mohammed Benzakour is de laatste schrijver op de pont. Hij schrijft o.a. voor de Volkskrant en NRC, heeft vele boeken en essays geschreven en was lijstduwer van de Partij voor de Dieren.

Schrijvers Op De Pont is onderdeel van het project Drechtsteden Schrijft, dat georganiseerd wordt door het bureau Kunst & Cultuur van PJ Partners in opdracht van de Drechtsteden.

Wanneer?
23 mei 2009 van 10.45 tot 16.45 uur
Organisator
Kunst & Cultuur van PJ Partners
010 436 17 66
info@drechtstedenschrijft.nl
Locatie:
De waterbus tussen Dordrecht en Sliedrecht
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.