zondag 17 oktober 2021

Alles over Alblasserdam

Uit de kast in de kerk

Uit de kast in de kerk

17 oktober 2021
Van 09:30 uur tot en met 00:00 uur

Deze zondag is er in de Ontmoetingskerk een themadienst rond LHBTI+
Op maandag 11 oktober is het Coming Out Dag - op deze dag wordt aandacht besteed aan het moment dat een lesbienne, homo, biseksueel of transgender openlijk voor zijn of haar seksuele geaardheid of genderidentiteit uitkomt: het uit de kast komen oftewel de coming-out. Er is niet voor niets zo’n dag. Het is een ingrijpend gebeuren. 

Als kerkelijke gemeente vindt de organisatie het belangrijk dat mensen mogen zijn wie ze zijn. Zij proberen zich in te zetten voor een samenleving waar mensen - wie ze ook zijn - meetellen en onbevooroordeeld benaderd worden. Ze proberen ook te staan voor een kerk waarin iedereen zichzelf moet kunnen zijn, een inclusieve kerk, vanuit het geloof in een God voor wie je mag zijn wie je bent. Om die reden sluiten ze zich als gemeente ook aan bij www.Wijdekerk.nl

De stichting Wijdekerk is een platform van en voor LHBTI-mensen (en ouders van) dat zich inzet voor zo’n inclusieve kerk waarin mensen mogen zijn wie ze zijn. Via een kaart op de website kun je zien bij welke kerken / gemeentes je als LHBTI-er in Nederland gewoon welkom bent!

In de dienst is ruimte voor ervaringsverhalen, muziek, gebed, de Bijbel en een preek over wat het betekent een inclusieve kerk te zijn.

Info

Organisator:

Adres:

Website:

De Ontmoetingskerk / Wijdekerk

Blokweerweg 75

ontmoetingskerk.pknalblasserdam.nl
Deel dit bericht met je vrienden!