woensdag 8 december 2021

Alles over Alblasserdam

'Voorkom een val' middag

'Voorkom een val' middag

02 november 2021
Van 13:30 uur tot en met 15:30 uur

Dinsdag 2 november a.s. organiseert Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) in samenwerking met het ABC-Team, Oefentherapie Cesar van DOK 11 met support van GGD zhz en de gemeente Alblasserdam een valpreventiemiddag voor senioren in Sporthal Molenzicht. Op diverse manieren zal actief aan de slag worden gegaan om vallen te voorkomen.

Valongevallen zijn de meest voorkomende oorzaak van letsel bij ouderen. De ernst van het probleem rond vallen bij ouderen blijkt uit het grote aantal spoedeisende hulp behandelingen, ziekenhuisopnamen en gevallen met een dodelijke afloop. Iedereen wil graag zo lang mogelijk gezond blijven, om voor jezelf en anderen te kunnen blijven zorgen. Een val kan dit in gevaar brengen. Gelukkig is het risico op een val vaak goed te voorkomen. Dit kan door hoofdzakelijk aan de slag te gaan met oefeningen om evenwicht, spierkracht en de conditie te verbeteren. Maar ook door bijvoorbeeld zelf in huis aanpassingen te doen die een val kunnen voorkomen. De kans op een valpartij wordt hierdoor een stuk lager.

Als er toch sprake is van een val, is het ook belangrijk om te weten hoe weer veilig en snel overeind te komen. Tijdens deze ‘Voorkom een val’ middag, krijgen de aanwezigen tips en trucs aangereikt om vallen te voorkomen en indien nodig, weer op te staan.

De middag wordt gehouden in Sporthal Molenzicht van 13:30 tot 15:30 uur. Het programma start met een gezamenlijke gymles verzorgd door het welbekende ‘Balkongym-team’. Verder bevat de middag het spel ‘dobbelfit’, balansoefeningen voor thuis en een heus valpreventieparcours. Ook zal er een informatietafel aanwezig zijn met folder materiaal.

Aanmelden voor deze activiteit is wel noodzakelijk en kan via info@stichtingwelzijnalblasserdam.nl of 078 -20 21 22 0. Er is ruimte voor 40 personen.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Stichting Welzijn Alblasserdam

Sporthal Molenzicht, De Boezem 9

078-2021220

info@stichtingwelzijnalblasserdam.nl www.stichtingwelzijnalblasserdam.nl
Deel dit bericht met je vrienden!