Friday 24 September 2021

Alles over Alblasserdam

09
okt

Landvast vertoonde: Planes

Geschreven door: Hennie van der Zouw
Deel dit bericht met je vrienden!
 
In de avontuurlijke en komische animatiefilm Planes moet Dusty, een sproeivliegtuigje met een groot hart, zijn moed bijeenrapen om zijn droom als hoogvliegende luchtracer te verwezenlijken. 
 
Met o.a. stemmen van: André Kuipers: Pieter Derks
 
Deze film is een spin-off van de bekende Cars films. Deze film is de eerste film in een trilogie over de vliegtuigen.
 
Hoog boven de wereld van Cars vliegt Planes, het nieuwe en actierijke komische 3D-avontuur van Disney. Kom aan boord en vlieg mee met de avonturen van Dusty, een klein sproeivliegtuigje met grote ambities. Dusty droomt ervan om mee te doen aan 's werelds meest spannende en opwindende luchtrace rond te wereld.
 
In zijn dromen ziet hij zichzelf al zijn hoogvliegende helden voorbij vliegen. Er is alleen een klein probleem, Dusty is niet zozeer gemaakt om te racen en - ironisch genoeg - heeft hij last van hoogtevrees. Gelukkig is daar Skipper, een oorlogsveteraan en uitstekende vlieger, die gelooft in de kracht van Dusty en hem aanmoedigt om de strijd aan te gaan, en weet Dusty zich voor de grote race te kwalificeren.
 
Met een beetje hulp van nieuwe en oude vrienden, maakt Dusty zijn motoren gereed om hoogtes te bereiken waarvan hij nooit had durven dromen.
 
Pluspunten: Prachtige Animaties.
Minpunten:   Voorspelbaar.
Kijkwijzer:     Alle leeftijden
Lengte:         1 uur en 53 minuten
Cijfer:            7,5
 
Een filmgroet van uw filmrecensent.
 
Zie hieronder voor een trailer van deze film: