woensdag 8 december 2021

Alles over Alblasserdam

10
okt

Landvast vertoonde: Turbo

Geschreven door: Hennie van der Zouw
Deel dit bericht met je vrienden!
 
Prachtige animatiefilm uit de Dreamworks stal met Ryan Reynolds als een ongewone tuinslak, die ervan droomt als slak de ultieme autorace, de Indy 500 te winnen. Hij wil zijn naam zien schitteren in het rijtje winnaars........ 
 
Met o.a. de stemmen van: Waldemar Torenstra: Ruben van der Meer: Javier Guzman: Roué Verveer: Murth Mossel: Maurits 'Nega' Delchot:
 
Turbo is een slak met een heel speciale droom, tenminste voor een slak: hij is bezeten door snelheid en hij wil de allerbeste coureur ter wereld worden.
 
Door zijn obsessie met snelheid is hij wel het buitenbeentje in de langzame en voorzichtige slakkengemeenschap. Toch krijgt Turbo uiteindelijk de kans om te ontsnappen aan het leven in slow motion.
 
Een bizar ongeluk zorgt er namelijk voor dat hij bliksemsnel wordt. En met zijn nieuwe turbospeed beleeft hij een ongelofelijk avontuur en neemt hij het op tegen de beste coureurs van de wereldberoemde Indy 500 race. Daarbij wordt hij bijgestaan door een uitgelezen team van heel erg ontzettend bijdehante scheurslakken, natuurlijk met spoilers en racestrepen.
 
Deze scheurslakken vormen een prachtige groep bijrollen in deze bijzondere animatiefilm van Dreamworks.
 
Uiteraard is Turbo in deze film de ultieme underdog.
 
Slaagt hij erin het onmogelijke waar te maken?
 
Er komt een vervolg op deze film in de vorm van een TV-serie. Het is niet duidelijk of deze serie ook in Nederland te zien zal zijn.
 
Pluspunten:         Heel origineel idee.
Minpunten:           Wederom een underdog die boven komt drijven.
Kijkwijzer:             Alle leeftijden
Lengte:                 1 uur en 55 minuten
Cijfer:                    7,5   
 
Een filmgroet van uw filmrecensent.
 
Zie hieronder voor een trailer van deze film: