woensdag 14 april 2021

Alles over Alblasserdam

13
sep

Landvast vertoonde: Frida Kahlo

Frida Kahlo's legendarische stijl, levenslust, mannen, vrouwen, politiek en haar Mexicaanse afkomst hebben haar generaties lang een alomtegenwoordig feministisch icoon en stijlmuze gemaakt. Maar wat weten we van haar als kunstenaar?

Frida Kahlo was een fantastische maakster van zelfportretten die het doek als een spiegel gebruikte in alle fasen van haar levendige, turbulente en, soms, tragische leven. Geleid door de woorden van de kunstenaar zelf biedt deze persoonlijke en intieme film een bevoorrechte en gedetailleerde toegang tot haar werk, waardoor een licht wordt geworpen op het artistieke talent dat zo vaak over het hoofd werd gezien in verhalen over haar dramatische leven.

Door middel van interviews met wereldberoemde Kahlo-curatoren, onderzoekt Exhibition On Screen de buitengewone symboliek en thema's in Frida Kahlo's schilderijen. We bekijken haar alomtegenwoordige zelfportretten maar ook haar minder bekende werken die resulteerden in een feest van levendigheid en kleur op het scherm. Diep ontroerend en soms schokkend, nemen de schilderijen van Frida ons mee op een boeiende ontdekkingsreis in de geest van een van de meest duurzame en misschien wel 's werelds meest favoriete vrouwelijke kunstenaar van de 20ste eeuw.

 

Met een groet van uw recensent.

Zie hieronder een trailer van deze film.

 

Recensie nummer 722 van uw recensent.

Genre: docu
Cast & Crew: Frida Kahlo
Regie: Ali Ray
Lengte: 1:30 deze voorstelling is zonder pauze
Kijkwijzer: 12 jaar en ouder
Pluspunten: prachtige zelfportretten
minpunten: te weinig achtergrond
Eindcijfer: 8