woensdag 14 april 2021

Alles over Alblasserdam

26
nov

Landvast vertoonde: Goodfellas (30th Anniversary)

Jimmy (Robert De Niro), Tommy (Joe Pesci) en Henry (Ray Liotta) hebben veel met elkaar gemeen. Ze dragen dure maatpakken, verdienen bakken met geld en hebben een zwak voor mooie vrouwen. Ze zijn de zogenaamde ‘goodfellas’ − de happy few die deel uitmaken van een van de beroemdste families van New York: de maffia. Maar laat je niet misleiden door hun goede manieren. Er hoeft maar iets te gebeuren of de hel breekt los...

De gangsterfilm Goodfellas, inmiddels een toonaangevende film in het genre, werd geregisseerd door Martin Scorsese, die ook het scenario schreef samen met Nicholas Pileggi. De film is gebaseerd op het boek “Wiseguy” van Pileggi. De hoofdrollen worden vertolkt door Robert de Niro als James Conway, Joe Pesci als Tommy DeVito en Ray Liotta als Henry Hill.

Het gangsterepos Goodfellas keert vanaf 26 november 2020 terug in de Nederlandse bioscoop. Het toonaangevende meesterwerk van regisseur Martin Scorsese, met hoofdrollen voor Robert de Niro, Joe Pesci en Ray Liotta, maakt een comeback op het grote doek ter gelegenheid van het dertigjarige jubileum van de film. Goodfellas ging op 2 november 1990 in Nederland in première. De film keert terug op het witte doek in de 4K-restauratie.

 

Met een groet van uw recensent.

Zie hieronder een trailer van deze film.

 

Recensie nummer 755 van uw recensent.

Genre: Drama
Cast & Crew: Robert De Niro, Ray Liotta, Joe Pesci, Lorraine Bracco
Regie: Martin Scorsese
Lengte: 2:33 deze voorstelling is zonder pauze
Kijkwijzer: 16 jaar en ouder
Pluspunten: Robert de Niro
minpunten: De maffia
Eindcijfer: 9