donderdag 21 januari 2021

Alles over Alblasserdam

21
aug

Landvast vertoonde: The Lion King (OV)

In Disney’s The Lion King neemt regisseur Jon Favreau je mee naar de Afrikaanse savanne waar een toekomstige koning is geboren. Simba adoreert zijn vader, koning Mufasa, en neemt zijn eigen koninklijke voorbestemming nu al uiterst serieus. Maar niet iedereen in het koninkrijk is blij met de komst van de nieuwe welp.

Mufasa’s broer Scar, die zelf de troon wil bemachtigen, heeft zijn eigen plannen. De strijd om Pride Rock wordt geteisterd door verraad, tragedie en drama, wat uiteindelijk resulteert in Simba’s verbanning. Met de hulp van een paar nieuwsgierige nieuwe vrienden leert Simba om op te groeien, en om uit te zoeken hoe hij datgene wat hem rechtmatig toekomt kan heroveren.

De sterrencast bestaat uit Donald Glover als Simba, Beyoncé Knowles-Carter als Nala, Chiwetel Ejiofor als Scar, James Earl Jones als Mufasa, Billy Eichner als Timon en Seth Rogen als Pumbaa. The Lion King maakt gebruik van baanbrekende filmtechnieken om gekoesterde personages op een geheel nieuwe manier tot leven te brengen.

Engels gesproken, Nederlands ondertiteld.

Alleen te zien op 21 augustus.

 

 

Met een groet van uw recensent.

Zie hieronder een trailer van deze film.

 

Recensie nummer 716 van uw recensent.

 

 

Genre: Drama
Cast & Crew: Donald Glover, Seth Rogen, Chiwetel Ejiofor, Billy Eichner, James Earl Jones, Beyoncé Knowles, Keegan-Michael Key, Alfre Woodard, John Kani, John Oliver, Florence Kasumba, Eric André, JD McCr
Regie: Jon Favreau
Lengte: 2:18 (incl. 15 min. pauze)
Kijkwijzer: 9 jaar en ouder
Pluspunten: Prachtig gefilmd
minpunten: Niets nieuws
Eindcijfer: 8