Werkzaamheden rond Oude Torenweg deze week gestart

06 juni 2018 door Hennie van der Zouw
Werkzaamheden rond Oude Torenweg deze week gestart

ALBLASSERDAM - Vanaf maandag 4 juni werkt een aannemer namens de gemeente Alblasserdam aan een aantal eerder aangekondigde maatregelen om de doorstroming van verkeer op de Oude Torenweg te verbeteren.

Verkeer naar sportpark Souburgh
De vierde poot van de Wensveenrotonde wordt opengesteld zodat automobilisten via de Poldersemolenweg naar sportpark Souburgh kunnen rijden. De openstelling is niet bedoeld voor verkeer naar Oud Alblas. De verbinding tussen de Vinkenpolderweg en het sportpark wordt versmald. Dit maakt het praktisch onmogelijk om de Vinkenpolderweg richting Oud Alblas in te draaien. Verder komen er drempels in de Poldersemolenweg om de snelheid te remmen. Aan het begin van de ventweg komt een uitritconstructie om te zorgen dat het verkeer op de Poldersemolenweg blijft.

Verplichte rijrichting
Automobilisten op de Oude Torenweg die uit het dorp komen en linksaf de Vinkenpolderweg willen inslaan, worden straks via de Wensveenrotonde geleid. In de huidige situatie hinderen ze het achteropkomende verkeer op het moment dat ze stilstaan om linksaf te slaan. Er komen borden langs de Poldersemoleweg, de Oude Torenweg en Edisonweg die de verplichte rijrichting aangeven.

Ook werkzaamheden in Oud Alblas
Waterschap Rivierenland voert vanaf maandag 4 juni werkzaamheden aan het wegdek van het Westeinde in Oud Alblas uit ter hoogte van de kruising met de Veerweg. De werkzaamheden in Alblasserdam en Oud Alblas beïnvloeden elkaar niet. Voor doorgaand verkeer in Oud Alblas wordt een omleiding ingesteld over de provinciale weg N481, N214, de A15, afrit 22 en de Edisonweg. Lokaal verkeer wordt omgeleid over Kortland. Voor de werkzaamheden in Alblasserdam worden geen omleidingen ingesteld.

Bron foto: Google Streetview.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.