Inge Dekker bij Nationaal Schoolzwemkampioenschap in Sportcentrum Blokweer

31 mei 2018 door Hennie van der Zouw
Inge Dekker bij Nationaal Schoolzwemkampioenschap in Sportcentrum Blokweer

ALBLASSERDAM - Op zaterdag 23 juni vindt voor de tweede keer het Nationaal Schoolzwem- kampioenschap plaats in Alblasserdam. ZPC Wiekslag organiseert dit zwemfeest in samenwerking met de KNZB en Sportcentrum Blokweer (BSSA). Het is een bijzondere editie, want dit jaar vinden de Nationale Schoolzwemkampioenschappen voor de tiende keer plaats. Daarom zal er een spannende en spetterende afsluiting voor de deelnemers plaatsvinden.

Speciale gast tijdens het kampioenschap is Inge Dekker. Inge nam maar liefst deel aan 4 olympische spelen met als hoogtepunt een gouden plak op de 4 x 100 vrij estafette. Inge won talloze medailles op een EK en WK, waaronder goud op de WK lange baan in 2011 op de 50 meter vlinderslag. Inge zal de deelnemende kinderen de hele middag ondersteunen en aanmoedigen.

De opening zal zijn rond 13.45 uur door een bestuurslid van Wiekslag en wethouder Arjan Krajo. Daarna doen de kinderen in de sporthal een grote warming up onder aanvoering van mascotte Swimba. Vervolgens gaan de kinderen in een grote optocht het zwembad binnen. De wedstrijd start om 14.45 uur en de prijsuitreiking zal rond 17.30 uur plaatsvinden.

De prijzen zullen worden uitgereikt door bestuurslid van de KNZB André van Schaveren. Publiek is welkom en de toegang is gratis.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.