Let op: Eikenprocessierups gesignaleerd

17 mei 2018 door Hennie van der Zouw
Let op: Eikenprocessierups gesignaleerd

ALBLASSERDAM - Bij een speeltuintje aan de Polderstraat ter hoogte van huisnummer 22 is dinsdagmiddag 15 mei in een boom een nestje jonge eikenprocessierupsen ontdekt. Hoewel het nog om hele jonge rupsen gaat die waarschijnlijk nog niet actief zijn, heeft een medewerker van de Buitendienst de boom uit voorzorg afgezet met waarschuwingslint.

Het nest is woensdag verwijderd. 

De haren van de eikenprocessierupsen kunnen huiduitslag en jeuk veroorzaken bij mens en dier. Daarom worden de nesten altijd zo snel mogelijk weggehaald. 

De komende dagen zal de Buitendienst bomen in Alblasserdam onderzoeken om te kijken of de rups op meer plaatsen voorkomt.

Ziet u zelf ergens een nest, meld u dit dan zo snel mogelijk via onze meldlijn zodat we actie kunnen ondernemen.

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.