Dronken bestuurder aangehouden na bezoek aan McDrive

12 mei 2018
Dronken bestuurder aangehouden na bezoek aan McDrive

ALBLASSERDAM / PAPENDRECHT -  De politie kreeg vrijdagochtend 11 mei een melding dat er mogelijk een dronken man achter het stuur van zijn auto was gekropen en de McDrive in was gereden.

Aanrijdend kregen de agenten het kenteken en type van het voertuig door. Toen zij bijna ter plaatse waren, zagen zij ineens het betreffende voertuig voorbij komen rijden. Zij gaven dit voertuig een stopteken.

Al bij het aanspreken, roken de agenten een enorm sterke dranklucht vanuit de auto. De bestuurder, een 53-jarige man uit Papendrecht, praatte erg onsamenhangend en werd uiteindelijk gevorderd om te blazen op de alcoholtester. Hierop verscheen na het blazen de tekst “FAIL”. Dit is de grootste waarde die op straat geblazen kan worden.

Eenmaal op het politiebureau moest de verdachte nog 2 maal blazen op het ademanalyse-apparaat. De uitslag bedroeg 840 ugl. Dit hield in dat het rijbewijs van de bestuurder werd ingevorderd en ingezonden zal worden naar het CVOM. Tevens zal de bestuurder een verplichte cursus moeten volgen bij het CBR om zijn rijbewijs te mogen behouden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.