Praat mee over veilig langzaam verkeer

02 mei 2018 door Hennie van der Zouw
Praat mee over veilig langzaam verkeer

ALBLASSERDAM - Op maandag 14 mei 2018 is er een bijeenkomst over veiligheid in het verkeer voor voetgangers, fietsers en mensen met een beperking. Tijdens een dorpsgesprek willen wij iedereen die hier ideeën over heeft met elkaar in gesprek laten gaan. De opbrengst van de gesprekken wordt waar mogelijk verwerkt in het Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan (GVVP). De bijeenkomst is van 19.30 tot 21.30 uur (inloop 19.15 uur) in cultureel centrum Landvast.

Rondetafelgesprekken
Na de opening door wethouder Arjan Kraijo gaan de deelnemers in rondetafelgesprekken in op vragen als 'in hoeverre is het mogelijk om ongehinderd met een rollator, in een scootmobiel of achter een kinderwagen door het dorp te bewegen?', 'hoe maken we het dorp aantrekkelijker voor fietsers?' en 'welke oversteekplekken voor voetgangers kunnen veiliger?'. Iedereen is welkom om met elkaar en belangenverenigingen als de Fietsersbond en Veilig Verkeer Nederland te discussiëren.

Wel graag uiterlijk 11 mei aanmelden via d.bravenboer@alblasserdam.nl.

In het GVVP staan de plannen, maatregelen en beleidskaders op het gebied van verkeer en vervoer voor de komende jaren. Daarbij gaat het naast aandacht voor kwetsbare verkeersdeelnemers ook om de bereikbaarheid van het dorp, een evenwichtige verdeling van (vracht)verkeer, de verkeerssituatie op en rondom de Dam-Plantageweg, openbaar vervoer en parkeren.

Er is al een basisnota opgesteld aan de hand van een gemeentelijke inventarisatie en gesprekken met belangenverenigingen en experts. Het dorpsgesprek van 14 mei heeft tot doel om te inventariseren welke punten inwoners en andere belanghebbenden aan de gemeente willen meegeven voor het GVVP. De gemeente beoordeelt op basis van een belangenafweging en haalbaarheid welke daarvan in het GVVP worden opgenomen. Meer informatie staat op de pagina over het GVVP.

Bron foto's: Gemeente Alblasserdam

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.