Lennard den Boer wint Kemper Schaaktoernooi

20 maart 2017
Lennard den Boer wint Kemper Schaaktoernooi

DRECHTSTEDEN - Op zaterdag 18 maart werd het jaarlijkse schaaktoernooi in Cultureel Centrum Landvast gehouden. Hier kwamen 38 liefhebbers van schaak, muziek en taart volop aan hun trekken, tijdens het jaarlijkse Kemper toernooi. Nadat de 8-jarige Christiaan Blom het toernooi op altfluit had geopend met een prachtig stuk van Händel, mocht Johan Knijff – als oud-voorzitter en in 1959 tevens oprichter van schaakvereniging Papendrecht – aan het eerste bord het eerste stuk zetten.

Lennard den Boer winnaar 16e Kemper toernooi
Er volgden 7 ronden met spannende partijen en soms verrassende uitslagen. De toernooiwinst ging naar Lennard den Boer uit Zwijndrecht. Acht jaar geleden won hij het toernooi ook al eens. Zijn naam komt nu dus voor de tweede keer op de wisselbokaal te staan. Ook nam hij een heerlijke door meesterbakker Henry Penning gemaakte slagroomschnitte in ontvangst, net als de nummers 5, 15, 20, 25 en 30 van de ranglijst.

Tot slot waren er taarten voor de drie beste ratingprestaties. Om te bepalen wie dat waren, had wedstrijdleider Hans van den Beukel even tijd nodig. In die tijd was het wederom Christiaan Blom die een muzikale bijdrage leverde, dit keer op dwarsfluit.

Na afloop toog iedere deelnemer, met of zonder prijs, tevreden huiswaarts. Men had een mooie muzikaal omrande schaak dag beleefd en tussen de middag gezamenlijk van een perfect verzorgde lunch genoten. Kantoor Kemper wordt vanaf deze plaats nog eens hartelijk bedankt voor het mogelijk maken hiervan.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.