Leerlingen van groep 8 van de Twijn adopteren monument aan de Polderstraat

11 april 2017
Leerlingen van groep 8 van de Twijn adopteren monument aan de Polderstraat

ALBLASSERDAM - Dit jaar adopteren de leerlingen van groep 8 van basisschool De Twijn het monument aan de Polderstraat in Alblasserdam. Op maandag 10 april was de officiële plechtigheid.Plechtigheid en kranslegging

Burgemeester Jaap Paans opende met een welkomstwoord. Daarna gaven de leerlingen een presentatie van hun schoolproject over de Tweede Wereldoorlog. De kinderen maakten hierbij gebruik van lesmateriaal dat was ontwikkeld door de Historische Vereniging West-Alblasserwaard. Vervolgens liepen de leerlingen en alle genodigden in een gezamenlijke tocht naar de Polderstraat om door middel van een kranslegging symbolisch de adoptie te aanvaarden.

Traditie
‘Adopteer een monument’  is een landelijk onderwijsproject waarbij leerlingen van groep 7 en groep 8 van het basisonderwijs een oorlogsmonument in hun eigen dorp of buurt adopteren. Zo leren de kinderen over de lokale geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog, de traditie van herdenken en de rituelen die daar bij horen. De Alblasserdamse basisscholen doen al vele jaren mee met dit project.

Foto's: Joop Aret.

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.