Oorlogsmonument aan de Polderstraat is weer in ere hersteld

23 april 2015
Oorlogsmonument aan de Polderstraat is weer in ere hersteld

ALBLASSERDAM - De schaal van het oorlogsmonument aan de Polderstraat, die begin dit jaar door vandalen is vernield, is vervangen. Daarmee is het monument op tijd in ere hersteld voor de Dodenherdenking op 4 mei.

Vlak na de jaarwisseling bleek dat de schaal zodanig was vernield dat herstel niet meer mogelijk was. Daarom moest hij worden vervangen. De herstelkosten van het monument bedragen bijna 5.000 euro.

Symbool voor respect en herdenking
De gemeente neemt de vernieling aan dit monument zeer hoog op. Met name omdat het monument symbool staat voor respect en herdenking aan de medeburgers die tijdens de bezettingsjaren door oorlogshandelingen zijn omgekomen. We zullen er daarom ook alles aan doen de herstelkosten te verhalen op de veroorzakers van de schade, zodra deze worden achterhaald.

Schaal oorlogsmonument na vernieling in ere hersteld

Met het plaatsen van een nieuwe schaal is het oorlogsmonument aan de Polderstraat weer in ere hersteld.

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.