TTVA stunt tegen koploper De Sprint

19 maart 2018 door Hennie van der Zouw
TTVA stunt tegen koploper De Sprint

ALBLASSERDAM - TTVA 1 zorgde afgelopen vrijdagavond voor een stunt in de uitwedstrijd tegen koploper De Sprint uit Brielle. Men kaapte maar even een 2-3 zege weg uit het hol van de leeuw. TTVA 3 en 7 blijven een grote voorsprong houden in hun klasse. TTVA 7 kan zelfs deze week al kampioen worden als er vijf punten worden gepakt in Dordrecht. TTVA 5 knokte wat het waard was maar ging in het onderlinge gevecht met koploper Vriendenschaar 6  toch met 2-3 onderuit. Ook TTVA 6 versloeg de koploper DFC 2 met 2-3, met hier een grote rol voor invaller Nico Barten. TTVA 8 klopte knap Gorkum 4 met hier een hoofdrol voor Ruth Sloof.

De Sprint 1 – TTVA 1   2e klasse 2-3
Jawel u hoort het goed. TTVA 1 legt koploper De Sprint over de knie. Werd de thuiswedstrijd nog heel duidelijk met 0-5 verloren, het was nu heel duidelijk TTVA wat de boventoon voerde.  Onder gezag van Ron Kappen die de laatste weken echt gevaarlijk goed is en een hard werkende Ralph Faasen werd er afgelopen vrijdagavond dus een fraaie prestatie geleverd. Ron Kappen bleef voor de zesde achtereenvolgende wedstrijd ongeslagen en blijft dus op een 100% score staan. Alleen tegen Bas Visser leek hij enigszins in de problemen te komen maar met een 2-11 winst in de vijfde game haalde hij ook deze partij binnen. Ralph Faasen kwam tegen Pieter Heijndijk met 2-0 achter maar trok de stand toch weer gelijk. Na een zwaar gevecht in de vijfde game moest hij zijn tegenstander jammer genoeg toch feliciteren. Het Dubbel Van Kappen/Faasen walste werkelijk in drie games over het dubbel uit Brielle. Wat over bleef was dus een zeer fraaie zege voor de mannen van TTVA 1.

TTVA 2 – Gorkum 2   3e klasse  Uitgesteld naar 5 april

Dordrecht 7 – TTVA 3   4e klasse 0-5

Koploper TTVA 3 had het toch wat lastiger dan de eindstand doet vermoeden. Vooral de partij tussen Wim Verschoor en Ramin Vasseghi was een spannende. Wim verloor de eerste twee games maar wist met wat trager spel de drie volgende games te pakken en dus de partij toch nog naar hem toe te trekken. Peter Houmes was gewoon te sterk voor zijn Dordtse opponenten. Hij had in beide enkelpartijen maar drie games nodig. Het dubbel met Wim en Peter ging ook niet gemakkelijk. Uiteindelijk trokken zij met 12-14 in de vierde game aan het langste eind. TTVA 3 staat nu maar liefst negen punten voor op de concurrentie. En het is dus uitbollen naar het kampioenschap.

TTVA 4      4e klasse vrij  

TTVA 5 – Vriendenschaar 6  4e klasse 2-3

TTVA 5 moest het onderspit delven tegen de koploper uit Gouda en men kan een eventueel kampioenschap waarschijnlijk wel vergeten. Met wat meer vernuft had er deze avond wel wat meer ingezeten dan deze kleine nederlaag. Ab de Groot pakte een enkelpartij en had in de andere toch echt winstkansen maar wist die aan het eind van de vijfde game niet te verzilveren. Ronald Muskiet speelde goed maar vergat dit om te zetten in een winstpartij. Beide heren wonnen wel in vijf games het dubbel. Het gat is nu dus twee punten in de stand maar het zal echt een geweldige krachttoer worden om dat nog gedicht te krijgen.

DFC 2 – TTVA 6    5e klasse 2-3
Een verassende uitslag voor TTVA 6 uit tegen koploper DFC uit Dordrecht. Niet wat betreft de kleine winst maar meer om het feit hoe deze tot stand kwam. Het was namelijk invaller Nico Barten die de man van de avond werd. Hij wist beide tegenstanders te vloeren. Vooral zijn eerste winstpartij was er eentje van karakter tonen na een 2-0 achterstand wist hij die partij nog volledig om te keren en te winnen met 9-11 in de vijfde game. Henk Mes wist alleen zijn eerste partij in winst om te zetten en kwam toen de avond vorderde er achter dat hij verkeerd schoeisel had mee genomen en dat hij vooral moest zorgen te blijven staan. Maar al met al dus een prima overwinning voor TTVA 6.

NTTC 3 – TTVA 7   6e klasse 1-4
He he…. Ze laten eindelijk eens een puntje liggen. Na al die 5-0 uitslagen is dit dus nieuw voor de volgers van TTVA 7. Alle enkel partijen werden door Theo van der Schelling en Nico Barten met redelijk gemak gewonnen. Het was het dubbel wat hun dus het enige puntje koste deze avond. Maar gezegd dient te worden dat dat heel erg krap in vijf games naar de mensen uit Nieuwerkerk ging. Als er komende week vijf punten worden gepakt in de uitwedstrijd tegen Dordrecht 15,  kunnen zij dus de kampioensvlag al hijsen en dat is wel heel erg vroeg.

TTVA 8 – Gorkum 4   7e klasse 4-1
Ruth Sloof deed het eindelijk eens met korte broek en het leverde direct 2 winstpartijen voor haar op. De tweede was het knapste want daarin kwam ze terug van een 0-2 achterstand. Jordie Tanzarella speelde in zijn tweede partij wat agressiever dan zijn eerste en dat leverde dan ook een winstpartij op. Ruth en Arie Sloof haalde eensgezind ook het dubbel binnen. Een lekkere 4-1 zege dus  voor TTVA 8.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.