Nipte nederlaag voor TTVA

12 maart 2018 door Hennie van der Zouw
Nipte nederlaag voor TTVA

ALBLASSERDAM - Afgelopen dinsdagavond leed TTVA 1 een nipte nederlaag tegen TOG 1 uit Maasluis. De wedstrijd bevatte o.a.  een fraaie winstpartij van Ron Kappen. TTVA 3 en 7 hebben inmiddels zo’n grote voorsprong dat een kampioenschap ze nu al bijna niet meer kan ontgaan. TTVA 4 en 5 hebben de kansen nog steeds in eigen hand en TTVA 6 heeft zich door een nederlaag van de koploper ook op kousenvoeten gemeld voor misschien wel een verassing. TTVA 2 staat er ook goed voor (2e) maar komt te waarschijnlijk te laat om nog een gooi te doen naar het kampioenschap.

TTVA 1 – TOG 1    2e klasse 2-3
Werd er uit nog met 2-3 gewonnen van de mannen uit Maasluis, nu was de uitslag dus andersom. Tevens bevatte deze wedstrijd misschien wel de beste partij die er is gespeeld bij TTVA in de afgelopen jaren, waarover later meer. Ron kappen won zijn eerste enkel vrij gemakkelijk van Bart Dijkman. Maar zijn met koorts spelende maatje Ralph Faasen verkocht zijn huid duur maar moest beide tegenstanders feliciteren.  Ook het dubbel van Kappen/Faasen ging verloren voor TTVA 1. De vierde partij van de avond bevatte alles wat tafeltennis zo mooi maakt. Hiervoor verantwoordelijk waren Ron kappen en zijn tegenstander Brian de Leeuw. Zij schotelde de zaal een partij voor van ongekend hoog niveau en met het ene fraaie punt na het andere. Na een 0-1 en 1-2 achterstand was het Ron kappen die het allerbeste in hem kon bovenhalen en de partij uiteindelijk wist te winnen met  11-9 in de vijfde game. Het sorteerde in een terecht applaus voor beide heren. Ron die geen last meer heeft van zijn schouderblessure kan weer gewoon lekker vrijuit spelen zoals deze avond dus bleek. TTVA 1 staat derde in de stand en als men zoals op deze avond regelmatig punten blijft pakken zal men wel veilig blijven.

Nileta 1 – TTVA 2   3e klasse 1-4
TTVA 2 nam in Nieuw-Lekkerland revanche voor de krappe thuisnederlaag die men in de eerste competitieronde tegen Nileta 1 leed. Nu bleven zowel Yannick Geerlings als Rien de Heer ongeslagen. Beide deden dit door goede overwinningen op Marco de Ruiter en Andre van der Dool. De partij tussen Rien de Heer en Marco de Ruiter was nog het spannendst. Die ging over de volle vijf games en werd met 9-11 dus in het voordeel van Rien de Heer beslist. Het dubbel was een prooi voor de heren van Nileta 1, na geduchte tegenstand van Geerlings/de Heer.

TTVA 3 – Nileta 3   4e klasse 5-0
TTVA 3 had niet al te veel moeite met buurman Nileta 3. Buiten een spannende partij van Peter Houmes tegen Joop den Besten (5 games winst voor Houmes) bood Nileta 3 weinig tegenstand. Ook Wim Verschoor bleef ongeslagen. Door een drie games overwinning in het dubbel voor TTVA 3 kwam er dus een maximale score op het formulier te staan. TTVA 3 heeft inmiddels vijf punten voorsprong op de concurrentie en gaat dus met gezwinde spoed op het kampioenschap af in 4I.

Sliedrecht Sport 4 – TTVA 4  4e klasse 1-4
TTVA 4 houd de race om de koppositie gewoon vol. Deze week werd er in Sliedrecht een ruime overwinning geboekt. Remco Schimmel was voor beide tegenstanders een maatje te groot. Ton de Boom moest één tegenstander feliciteren en was dus de oorzaak van dat enige tegenpunt. Maar het is hem vergeven want hij speelt al een aantal weken met een schouderblessure en bijt dus gewoon door. Het dubbel van de heren Schimmel en de Boom werd ook keurig netjes in winst omgezet. TTVA 4 heeft een puntje achterstand op de koplopers Nileta 2 en Tavernie 1. Een spannende aangelegenheid dus.

Gorkum 3 – TTVA 5   4e klasse 0-5
TTVA was afgelopen woensdagavond weer vroeg thuis na een bezoek aan Gorkum. Alle vijf partijen werden in de minimale drie games in winst omgezet. Ab de Groot en Ronald Muskiet lieten dus weinig heel van hun tegenstander. Het gaat spannend worden want TTVA 5 heeft slechts een puntje achterstand op koploper Vriendenschaar. Komende week ontmoeten deze twee elkaar in Alblasserdam met als inzet de titel in 4N.

TTVA 6 – Taveba 7   5e klasse 5-0
Na de rot avond die TTVA vorige week in Barendrecht beleefde tijdens de inhaalwedstrijd tegen Taveba 7, werd er nu tegen dezelfde tegenstander uit een volledig ander vaatje getapt. Jeroen Veth en Henk Mes lieten nu weinig heel van hun tegenstanders. Zij bleven deze avond dus ook ongeslagen. Het dubbel met Henk Mes en invaller Nico Barten ging wat moeizamer, maar als we in ogenschouw nemen dat zij pas voor de eerste keer samenspeelde was de winst in vijf games dus gewoon netjes. TTVA 6  is op kousenvoeten de kop op twee punten genaderd.

TTVA 7 – Serve 71  4   6e klasse 5-0
Het was afgelopen donderdagavond half tien toen TTVA 7 reeds klaar was met hun competitie verplichtingen. Men gaat als een stoomwals door de wedstrijden heen en men heeft reeds een voorsprong van tien punten op de concurrentie. Ook op deze avond lieten Nico Barten en Theo van der Schelling niets heel van het arme Serve uit Hendrik-Ido Ambacht. Men ruikt de bloemen reeds.

Bernisse 86  3 – TTVA 8   7e klasse 5-0
TTVA 8 had niets in te brengen in Abbenbroek. Zowel Jordi Tanzarella als Arie Sloof kwamen gewoon te kort. Ook het dubbel van Arie en Ruth Sloof ging gemakkelijk in drie games naar de tegenstander. Gewoon nog even blijven trainen en dan langzaam beter worden. Dat is wat geld voor een team wat net is begonnen met competitie spelen.

Bron foto: TTVA.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.