Voorbereidende werkzaamheden voor nieuwbouw op oude Bochanenterrein van start

30 augustus 2017
Voorbereidende werkzaamheden voor nieuwbouw op oude Bochanenterrein van start

ALBLASSERDAM - Na de zomer start projectontwikkelaar BM Projectontwikkeling met de voorbereidende werkzaamheden voor nieuwbouw op het oude Bochanenterrein aan de Plantageweg. Dit heeft hij wel heel letterlijk genomen, want de sloopwerkzaamheden van de oude panden zijn inmiddels begonnen, en de zomer lijkt voorbij.....

Op dit terrein komen supermarkt Dirk en een aantal dagwinkels met daarboven 11 koopappartementen en 14 huurappartementen. Ook wordt een parkeerterrein aangelegd voor bezoekers van de winkels. De oplevering staat gepland voor eind 2018.

Slopen bestaande panden
Op het terrein staan nu nog enkele panden. Deze worden gesloopt. Het stenen materiaal wordt vermalen tot gebroken puin en zoveel mogelijk hergebruikt voor de wegfundering op de locatie. Daarna wordt het gebied bouwrijp gemaakt door onder andere kabels, riool en andere leidingen aan te leggen en het terrein vlak te maken.

Start bouw in oktober
In oktober kunnen naar verwachting de eerste heipalen de grond in. Het heien neemt ongeveer één week in beslag. Verder duurt de bouw ongeveer één jaar. Eind 2018 kunnen de nieuwe winkels worden geopend en kunnen de bewoners intrek nemen in hun nieuwe appartement.

Afbeelding hierboven: Nieuwe Plantagewerf in vogelvlucht. De nieuwe Plantagewerf van bovenaf gezien met op de voorgrond de Plantageweg (Artist impressies deze en andere afbeeldingen: BM Projectontwikkeling).


Afbeelding hierboven: De nieuwe Plantagewerf zijaanzicht (gezien vanaf de Plantageweg)

Afbeelding hierboven: De nieuwe Plantagewerf vooraanzicht (gezien vanaf de Cornelis Smitstraat)

Overlast wordt zoveel mogelijk beperkt
Uiteraard wil de aannemer de overlast tijdens sloop en bouw zoveel mogelijk beperken. In het dichtbebouwde gebied met woonstraten en bedrijfspanden zal enige overlast niet te voorkomen zijn. Het bouwverkeer zal via de Plantageweg de bouwlocatie op- en afrijden. De bouwkeet zal op het terrein zelf komen te staan. De verkeersoverlast zal daardoor minimaal zijn. Daarnaast zal het slopen, heien en opbouwen geluidsoverlast kunnen geven. De werkzaamheden vinden daarom niet vóór 7.00 uur plaats. De projectontwikkelaar heeft de omwonenden gedurende de voorbereiding betrokken bij de plannen en zal de direct omwonenden voorafgaand aan de start van de werkzaamheden verder informeren over de planning en mogelijke overlast.

Centrumontwikkeling
Wethouder Arjan Kraijo: "Met dit project, dat 'De nieuwe Plantagewerf' wordt genoemd, knappen we weer een stukje van het centrum van Alblasserdam op. In 2016 stelde de gemeente een centrumvisie vast met verschillende ontwikkellocaties in het centrumhart en de directe omgeving, waaronder het Raadhuisplein, Bos Rijkee en dit oude Bochanenterrein. Hiermee moet het centrum van Alblasserdam binnen tien jaar dé ontmoetingsplek van het dorp worden waar functies logisch met elkaar verbonden zijn en waar inwoners, ondernemers en bezoekers elkaar kunnen ontmoeten."

Bron afbeeldingen: Gemeente Alblasserdam.

Update: Inmiddels wordt er al hard gewerkt aan de sloop van de huidige gebouwen en het bouwrijp maken van het terrein. (Foto hieronder van 1 september 2017 © H.v.d.Zouw)

Update: Hieronder een foto van het voormalige Bochanenterrein van 's morgens vroeg op donderdag 6 september 2017. Bron foto: H.v.d.Zouw)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.