Fantastische start van het jubileumjaar BadmintonClub Alblasserdam

20 februari 2018 door Hennie van der Zouw
Fantastische start van het jubileumjaar BadmintonClub Alblasserdam

ALBLASSERDAM - Afgelopen zaterdag is het jubileumjaar van de BadmintonClub Alblasserdam (BCA) feestelijk van start gegaan in Sportcentrum Blokweer. Veel jeugdleden, seniorleden en zelfs oud-leden namen enthousiast deel aan de clinic verzorgd door BETA Badminton Entertainment. Na deze sportiviteit, is er onder genot van een hapje en een drankje veel oude herinneringen opgehaald door leden en oud-leden tijdens de receptie.

In 2018 bestaat BCA 50 jaar en dat laat de vereniging niet ongemerkt voorbijgaan. Afgelopen zaterdagmiddag ging het jubileumjaar in het Sportcentrum Blokweer van start met een gezellige middag voor huidige leden en oud-leden. Na een welkomstwoord startte de middag sportief met een clinic door de broers Tjin-Asjoe van BETA Badminton Entertainment. Tijdens deze clinic werd niet alleen gezweet, maar werden ook de lachspieren getraind.

Nadat iedereen gedoucht en omgekleed was, kwam iedereen in de Tienpondzaal van het sportcentrum bij de receptie voor leden, oud-leden en genodigden. De voorzitter van BCA, Frans Durge, blikte kort terug op de afgelopen 50 jaar, waarna wethouder Sport de heer Kraijo de vereniging namens het gemeentebestuur feliciteerde. De heer Verbeek, penningmeester van Badminton Nederland, reikte vervolgens de erepenning van de badmintonbond uit aan BCA voor de bijzondere prestatie (zie foto).

Gerard Wasser, erelid en het langst lid van BCA, kreeg symbolisch het nieuwe clubshirt uitgereikt door de leden van de jubileumcommissie. Dit clubshirt voor alle leden is mogelijk gemaakt door onze shirtsponsors: Het vervolg op Einstein, Bedankjes.nl en Administratiejust4you.

Het jubileumjaar van BCA staat in het teken van het goede doel: Stichting Voor Sara. Stichting Voor Sara strijdt voor onderzoek naar de zeer zeldzame, ongeneeslijke spierziekte MDC1A. De stichting is opgericht door de ouders van Sara (www.voorsara.nl). Tijdens de receptie waren Sara en haar ouders ook aanwezig om aandacht te vragen voor de stichting. Wethouder Kraijo meldt op Twitter: “Het was een mooie bijeenkomst. Feestelijk en maatschappelijk.”

Op maandag 19 maart houdt BCA een open avond voor geïnteresseerden voor de badmintonsport. Ken je het alleen van de camping of heb je vroeger bij een vereniging gespeeld, iedereen is deze avond welkom om kennis te maken met deze sport. Voor meer informatie: www.bc-alblasserdam.nl

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.