Afsluitende asfalteringswerkzaamheden Oude Torenweg

27 november 2017
Afsluitende asfalteringswerkzaamheden Oude Torenweg

ALBLASSERDAM - Aannemer Timmer-Verzijl brengt in de nacht van vrijdag 1 op zaterdag 2 december een asfaltdeklaag aan op de Oude Torenweg. Hiermee komt een einde aan de intensieve onderhoudswerkzaamheden aan de Oude Torenweg-Randweg. Onvoorziene omstandigheden voorbehouden is de volledige route in de loop van zaterdagochtend 2 december weer open voor verkeer en zijn de omleidingsroutes niet meer van kracht. Wethouders Peter Verheij en Arjan Kraijo leggen de laatste hand aan dit project door te gaan asfalteren op vrijdagavond 1 december om 22.30 uur. (Update: Dit is nu met 1,5 uur verlaat naar 0.00 uur vrijdagnacht 1 december. Dan verrichten de wethouders Kraijo en Verheij ter plekke asfalteringswerkzaamheden.)

Afsluiting Oude Torenweg-Wensveenrotonde 1 dec. 18.00 uur tot 2 dec. circa 10.00 uur
Tijdens de werkzaamheden is het traject Wensveenrotonde tot de kruising Randweg/Vondellaan volledig afgesloten voor autoverkeer. Begeleiding van het verkeer gebeurt door het inzetten van verkeersregelaars en via borden. Zolang de werkzaamheden het toelaten blijft de Wensveenrotonde beschikbaar voor verkeer. De aannemer brengt de asfaltdeklaag aan, nadat frees- en reparatiewerkzaamheden zijn uitgevoerd. Vervolgens wordt de belijning aangebracht.

Bereikbaarheid De Waterhoven, Poldersemolenweg, sportpark Souburgh en Oud-Alblas
Verkeersregelaars begeleiden de bewoners van de Poldersemolenweg en de wijk De Waterhoven die met de auto de wijk in- of uitrijden. Autoverkeer richting sportpark Souburgh en Oud-Alblas wordt geadviseerd gebruik te maken van de omleidingsroute via Papendrecht (Burgemeester Keijzerweg-Veerweg) of de A15 (afrit 23). De kruising Randweg/Vondellaan is van en naar de Plantageweg volledig beschikbaar. Hier is de nieuwe deklaag al in een eerder stadium aangebracht.

Asfaltering Wensveenrotonde
Het aanbrengen van de asfaltdeklaag op de Wensveenrotonde wordt naar volgend jaar uitgesteld. Verwerking van het asfalt vereist op een rotonde speciale aandacht. In combinatie met de te lage nachttemperatuur kan de verlangde asfaltkwaliteit daar niet worden bereikt. Ook in een later stadium brengt de aannemer dit asfalt in de avonduren en 's nachts aan, zodat de overlast tot een minimum beperkt blijft.

Kruispunten veiliger voor fietsers
De onderhoudswerkzaamheden aan de Oude Torenweg-Randweg gingen in oktober van start. Behalve het vernieuwen van de asfaltdeklaag zijn de entree van woonwijk De Waterhoven en de kruispunten Randweg/Vondellaan en Oude Torenweg/Vinkenpolderweg aangepast en veiliger gemaakt voor fietsers.

Het verbeteren van de fietsoversteek ter hoogte van de Emmertarwehof is tot nader order uitgesteld. Oasen moet de daar gesitueerde waterleiding vervangen. De verkeersbelasting en het feit dat de leiding onder het asfalt komt te liggen vergt een andere kwaliteit leiding. Technische uitvoerbaarheid hiervan door Oasen is pas volgend jaar mogelijk. De aanpassingen aan deze oversteek verschuift daardoor naar 2018.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.