Aanpak kruising Oude Torenweg/Vinkenpolderweg-Oost (richting Oud-Alblas)

16 november 2017
Aanpak kruising Oude Torenweg/Vinkenpolderweg-Oost (richting Oud-Alblas)

ALBLASSERDAM - Aannemer Timmer-Verzijl B.V. start vrijdag 17 november met de volgende fase van de onderhoudswerkzaamheden op de Randweg-Oude Torenweg. In deze fase wordt de kruising Oude Torenweg/Vinkenpolderweg-Oost (richting Oud-Alblas) aangepast.

Aansluiting Oude Torenweg richting Westeinde en Oud-Alblas vanaf 17 november dicht
De aansluiting Oude Torenweg-Vinkenpolderweg (richting Oud-Alblas) zal volledig afgesloten zijn tot en met zaterdag 2 december, ook voor fietsers. Autoverkeer vanuit Alblasserdam richting Vinkenpolderweg/sportpark Souburgh en het Westeinde (Oud-Alblas) kan gebruik maken van een omleidingsroute via de Burgemeester Keijzerweg-Veerweg in Papendrecht. Op de A15 wordt vanuit beide richtingen een omleidingsroute geadviseerd via afrit 23. De werkzaamheden in opdracht van Waterschap Rivierenland aan het Westeinde in Oud-Alblas zijn op dat moment afgerond. Voor fietsers wordt vanuit alle richtingen een omleidingsroute ter hoogte van de Wensveenrotonde aangegeven via de Poldersemolenweg. Uit veiligheidsoverwegingen wordt deze route ten zeerste aanbevolen.

Eénrichtingsverkeer en omleidingen
De kruising Oude Torenweg-Vinkenpolderweg-West (richting Polderstraat) blijft volledig afgesloten, ook voor fietsers. De omleidingsroutes via de Wensveenrotonde blijven beschikbaar. Ook het éénrichtingsverkeer na de kruising Randweg/Vondellaan en de Wensveenrotonde blijft van kracht. Van 05.30 tot 14.00 uur is de rijrichting het dorp uit, van 14.00 tot 05.30 uur is de rijrichting het dorp in. Omleidingsroutes staan op de toegangswegen aangegeven.

In verband met een goede doorstroming van het verkeer adviseert de gemeente nadrukkelijk tijdens spitstijden tussen 14.00 en 05.30 uur dorp uit richting de A15 gebruik te maken van de omleidingsroute. Deze loopt via de Van Eesterensingel-Blokweerweg naar het Cortgene.

Omleiding voor fietsers dorp in vanaf de Wensveenrotonde
Fietsers, die vanaf de Wensveenrotonde het dorp in willen rijden, maken sinds woensdag 25 oktober uit veiligheidsoverwegingen al gebruik van een omleiding via de Edisonweg-Voltastraat-Polderstraat. Het werkvak vraagt door de werkzaamheden te veel ruimte om op een verantwoorde wijze in twee richtingen (groepen school-)fietsverkeer toe te laten. De afsluiting geldt tot en met 2 december. Omleidingsroutes worden aangegeven door borden met fietssymbolen. Wij adviseren fietsers uit woonwijk De Waterhoven dorp in (richting Randweg) gebruik te maken van de uitgang aan de Emmertarwehof. Fietsers dorp uit kunnen van de Oude Torenweg gebruik blijven maken.

Aanbrengen nieuw asfalt van Wensveenrotonde tot aan de Oude Torenbrug
De werkzaamheden worden afgesloten door op het gehele traject waar de afgelopen weken aan is gewerkt een nieuwe asfaltdeklaag aan te brengen. Deze werkzaamheden staan, onvoorziene (weers)omstandigheden voorbehouden, gepland voor de nacht van vrijdag 1 op zaterdag 2 december. Zodra hierover meer informatie beschikbaar is, maakt de gemeente dit op de gemeentepagina en via social media bekend.

Bron afbeelding en foto: Gemeente Alblasserdam.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.