Volgende fase werkzaamheden Randweg-Oude Torenweg van start

23 oktober 2017
Volgende fase werkzaamheden Randweg-Oude Torenweg van start

ALBLASSERDAM - Aannemer Timmer-Verzijl B.V. start op woensdag 1 november met de tweede fase van de onderhoudswerkzaamheden op de Oude Torenweg. De werkzaamheden van fase 1, de kruising Randweg/Vondellaan en de inrit van de wijk De Waterhoven, zijn dan afgerond. De volgende fase betreft het aanpassen van de kruising Oude Torenweg/Vinkenpolderweg-West (richting Polderstraat).

Omleiding voor fietsers dorp in vanaf de Wensveenrotonde vanaf 25 oktober
Uit veiligheidsoverwegingen moeten fietsers, die vanaf de Wensveenrotonde het dorp in willen rijden, vanaf woensdag 25 oktober 05.30 uur omrijden via de Edisonweg en Polderstraat. De werkzaamheden vorderen zo ver dat het werkvak te veel ruimte vraagt om in twee richtingen (groepen school-)fietsverkeer toe te laten. De afsluiting geldt tot en met 2 december. Omleidingsroutes worden aangegeven door borden met fietssymbolen. Ook voor fietsverkeer richting sportpark Souburgh.
Fietsers uit woonwijk De Waterhoven dorp in (richting Randweg) moeten gebruik maken van de uitgang aan de Emmertarwehof. Fietsers dorp uit kunnen van de Oude Torenweg gebruik blijven maken.

Aansluiting Oude Torenweg richting Polderstraat vanaf 1 november dicht
Van woensdag 1 november 05.30 uur tot en met zaterdag 2 december is de aansluiting Oude Torenweg/ Vinkenpolderweg-West richting de Polderstraat volledig afgesloten, ook voor fietsers. De omleidingsroute voor de Polderstraat wordt, zowel voor auto's als voor fietsers, ter hoogte van de Wensveenrotonde vanuit beide richtingen met borden aangegeven. Tuincentrum Zijderveld blijft via deze omleidingsroute bereikbaar.

Eénrichtingsverkeer en omleidingen
Vanaf 1 november 05.30 uur is de Randweg tot en met de kruising Randweg/Vondellaan weer in twee richtingen open. De hoofdentree van woonwijk De Waterhoven is dan ook klaar en moet weer gebruikt worden in plaats van de uitgang aan de Emmertarwehof. Tussen de kruising Randweg/Vondellaan en de Wensveenrotonde blijft het éénrichtingsverkeer van kracht. De tijden blijven ongewijzigd. Van 05.30 tot 12.00 uur is de rijrichting het dorp uit, van 12.00 tot 05.30 uur is de rijrichting het dorp in. Op de toegangswegen staan omleidingsroutes aangegeven. Dat geldt ook voor verkeer dat tussen 05.30 en 12.00 uur vanaf de A15/Edisonweg naar sportpark Souburgh wil.

In verband met een goede doorstroming van het verkeer adviseert de gemeente nadrukkelijk tijdens spitstijden tussen 12.00 en 05.30 uur dorp uit richting de A15 de omleidingsroute via de Van Eesterensingel te volgen. Zo wordt de Plantageweg-Dam ontzien.

Werkzaamheden aan het Westeinde
Het Waterschap Rivierenland verricht binnen dezelfde periode onderhoudswerkzaamheden aan het Westeinde in Oud-Alblas. De gemeente en het Waterschap hebben de werkzaamheden op elkaar afgestemd. Omleidingsroutes worden ruim van tevoren aangegeven.

Nieuw asfalt en veiliger voor fietsers
De werkzaamheden voor het gehele project Oude Torenweg houden diverse aanpassingen in aan kruispunten op de route. Het verbeteren van de veiligheid voor fietsers staat hierbij centraal. Ook krijgt het wegdek op de Wensveenrotonde tot en met de kruising Randweg/Vondellaan een nieuwe deklaag. Op 14 november start het laatste deel van de werkzaamheden. Dan wordt de aansluiting Oude Torenweg/Vinkenpolderweg-Oost (richting sportpark Souburgh en Oud-Alblas) aangepakt. Aansluitend wordt een nieuwe deklaag op de Wensveenrotonde tot en met de kruising Randweg/Vondellaan aangebracht. Op zaterdag 2 december moeten alle werkzaamheden klaar zijn. Gemeente en aannemer streven er naar de periode waarin wordt gewerkt zo kort mogelijk te houden en de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Meer informatie
Meer informatie over dit project en kaarten met verkeersmaatregelen staan op www.alblasserdam.nl onder het kopje Werk in uitvoering > Herinrichtingsprojecten > Oude Torenweg

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.