Columnist ontvangt meer informatie over Amsterdamse von Lindern werf

03 augustus 2017
Columnist ontvangt meer informatie over Amsterdamse von Lindern werf

ALBLASSERDAM - De Alblasserdamse Gebroeders von Lindern, die aan het einde van de negentiende eeuw in Amsterdam een Scheepswerf wilden stichten, waren wel een stelletje volhouders.

En..., gezagdragers in het Amsterdam van die tijd, kleedden zich wel als heren, maar handelden blijkbaar niet altijd als heren. Dit blijkt uit de onlangs door Columnist Hennie van der Zouw ontvangen gegevens uit een tweetal dagboek fragmenten uit het dagboek van Cornelis von Linderen over de perikelen tijdens de onderhaldelingen over bedoelde Amsterdamse von Lindernwerf.

De Heer F.H. von Lindern uit Wassenaar stuurde Hennie van der Zouw onlangs bedoelde dagboekfragmenten, tezamen met de hierboven afgedrukte foto van een bark in een van de droogdokken van de von Lindernwerf in Amsterdam.

Hier vast een voorproefje uit de nieuwe column van Hennie van der Zouw: `Vorige maand, eind juli ontving ik een mailtje van Dhr. F.H. von Lindern uit Wassenaar. Dhr. F.H. von Lindern is een achterkleinzoon van Alblasserdammer Cornelis von Lindern, die aan het einde van de negentiende eeuw samen met zijn broer een Amsterdamse Scheepswerf heeft gesticht.

Dhr. F.H. von Lindern stuurde mij ook een oude foto van een bark in een droogdok. Onder deze foto stond het volgende onderschrift: Nederlandsche Droogdok-Maatschappij te Amsterdam. Directeuren C. von Lindern en J. von Lindern. In een der vier dokken zijnde het Belgische Barkschip Catheriene van Antwerpen.` Klik hier voor de gehele column.

Nb: De originele foto van P.Oosterhuis (Bark in Amsterdams Droogdok) waarvan boven dit artikeltje een door photoshop bewerkte versie is afgedrukt, is gebruikt in de column.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.