IJzersterke Ron Kappen is Nieuwe TTVA Clubkampioen

11 december 2017 door Hennie van der Zouw
IJzersterke Ron Kappen is Nieuwe TTVA Clubkampioen

ALBLASSERDAM - Voor de vijftiende keer in zijn TTVA carrière wist Ron Kappen afgelopen zaterdag de titel TTVA Clubkampioen voor zich op te eisen. Hij wist in de finale in vier games te winnen van de grote verrassing van het toernooi Remco Schimmel. Voor Kappen was dit toch wel een welkome titel na een seizoen vol lichamelijk ongemak. Waar een spuit al niet goed voor is. Na er twee jaar achtereen in de finale te zijn af gespeeld door achtereenvolgens Melvin dam en Yannick Gerlings, kwam hij dit jaar dus ijzersterk terug.

Het toernooi begon in vier poules waarvan de eerste twee van elke poule naar de kwartfinales zouden gaan. Henk Mes moest na het slaan van enkele ballen reeds opgeven met een hamstring blessure. Er deden zich verder weinig verrassingen voor, of het moest het feit zijn dat Remco Schimmel boven Rien de Heer eindigde in de poule eindstand. Na ruim twee uur resulteerde dit dus in de volgende kwartfinales:

Yannick Geerlings - Jeroen Veth    11-5   / 12-10 / 11-2                                 3-0
Melvin Dam - Ron Kappen              9-11  / 11-13 / 6-11                                 0-3
Ralph Faasen - Rien de Heer         8-11  / 11-5   / 11-6 / 7-11 / 8-11           2-3
John Daas - Remco Schimmel       5-11  /  3-11  / 5-11                                  0 -3

Verre weg de beste kwartfinale was die tussen Faasen en de Heer. Beide zijn bekend met de term een doodsklap uitdelen en bij toerbeurt deden zij dat ook. Rien wist uiteindelijk in de vierde en vijfde game de overhand te krijgen. Het sprookje Remco Schimmel begon hier reeds gestalte te krijgen door zijn winst op John Daas.

Tussen de bedrijven door werd er voor de afvallers een soort van troostronde verspeeld. Nico Barten wist bij de recreanten na het verspelen van een poule met de beker naar huis te gaan. Hij versloeg zowel Jordi Tanzarella als Arie en Ruth Sloof.

Bij de groep AOW-ers wist Peter Houmes zijn leeftijdsgenoten Ronald Muskiet, Ab de Groot en Gerrit Verhaar voor te blijven. Het tempo waarin in deze groep de wedstrijden verspeeld werden was echt verschroeiend.

Terugkomend op het hoofdtoernooi waar de halve finales inmiddels dus bekend waren en waar de volgende resultaten uit voort kwamen:

Yannick Geerlings – Ron Kappen       6-11 /  6-11  /   6-11                        0-3
Rien de Heer – Remco Schimmel    12-14 / 11-13 / 10-12                       0-3

Ron won met overmacht van titel verdediger Yannick Geerlings die deze dag een slap aftreksel bleek te zijn van de persoon die vorig jaar zo goed presteerde. Heel spannend was het bij Schimmel tegen de Heer. Laatstgenoemde gaf herhaaldelijk een forse voorsprong weg tegen de taaie en telkens weer terugkomende Remco Schimmel, die dus heel verrassend tot de finale rijkte. Hij moest in deze finale een bijna schier onmogelijke opdracht gaan afwerken tegen de man met veel meer ervaring Ron Kappen. Om de derde en vierde plaats werd gespeeld door Rien de Heer en de reeds van te voren gecapituleerde Yannick Geerlings. Rien de Heer wist door een 3-1 overwinning netjes het podium te bereiken.

Het werd een eenzijdige Finale waarin Ron Kappen alleen de derde game cadeau deed aan Remco Schimmel. Het verschil was gewoon te groot om er een echt spannende finale van te maken. Maar het buiten kijf staat dat de verliezende finalist een heel goed toernooi had afgewerkt en dus keurig tweede werd.

Ron Kappen kon na een middag tafeltennissen dus voor de vijftiende keer in zijn carrière de handen in de lucht steken en de bloemen en bijbehorende beker in ontvangst nemen.

Tussen alle wedstrijden door werden ook nog de kampioen van het afgelopen seizoen gehuldigd. Voorzitter Ralph Faasen zette alle kampioenen na wat positieve woorden in de bloemetjes. Na het toernooi werden alle deelnemers en organisatie getrakteerd op een heerlijk warm buffetje, wat na al die arbeid gretig aftrek vond. De Toernooicommissie bestaande uit Ton de Boom en Rien werd nog bedankt voor een uiterst geslaagd evenement.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.