Bewogen week voor TTVA teams

21 november 2017 door Hennie van der Zouw
Bewogen week voor TTVA teams

ALBLASSERDAM - Het was een bewogen week voor de competitieteams van TTVA. Duo 1 zal zo goed als zeker degradatie niet meer kunnen ontlopen. De teams 2 en 3 gaan nog steeds voor dat fel begeerde kampioenschap. Voor TTVA 3 Betekend dit na een 2-8 overwinning in Meerkerk dat zei nog één puntje nodig hebben komende week donderdag tegen Talani in Nieuwpoort. TTVA 2 heeft het nog wel wat lastiger maar zei hebben het geheel nog wel steeds in eigen hand. Tja en dan hebben we nog TTVA 1 regulier wat na een beschamende 1-9 nederlaag tegen kampioen De Sprint nu op een degradatie plek is terecht gekomen. Men zal komende week minimaal vier punten moeten halen in Melissant tegen De Treffers.

TTVA 1 – Taveri 2   2e kl.  Duo   2-3
Duo 1 streed afgelopen dinsdagavond misschien wel voor de laatste kans wat betreft lijfsbehoud in 2D. Men verloor wel is waar maar mocht toch met opgeheven hoofd het strijdtoneel verlaten. Beide heren vochten namelijk tot de laatste snik, maar moest de winst uiteindelijk aan de koploper uit Ridderkerk laten. Ron Kappen wist met bij tijd en wijle heel goed spel twee punten binnen te halen. De altijd vechtende Ralph Faasen (the ball crusser) ging helaas in beide partijen onderuit. Misschien zat het dubbel nog wel het dichtst bij eventueel winst, maar ook dat ging uiteindelijk naar de toekomstige kampioen. Dat Duo 1 zo dicht bij bleef in deze wedstrijd tegen kampioen Taveri zegt genoeg over de verhoudingen in deze klasse.

TTVA 1 – De Sprint 3   3e kl. Regulier   1-9
De uitwedstrijd tegen de mannen uit Brielle werd ook verloren met 9-1 en dat werd toen eigenlijk toch wel een beetje als een schande ervaren. We kunnen u vertellen het kan nog veel erger. Bij tijd en wijle dropen ongemotiveerdheid en frustratie er van af. Gewoon nadenken is soms erg moeilijk zoals bleek in deze wedstrijd. Het resulteerde in een hele dikke nederlaag en een test voor mens en materiaal. Wat die mens betreft bedoelen we dan natuurlijk de toeschouwers en bij het materiaal gaat het dan om het kapot maken of kapot gooien van het tafeltennisbadjes. Ook de tegenstanders lieten zich niet onbetuigd door bij het vieren van het kampioenschap onze duur betaalde tafeltennistafels te moeten gaan testen op hun breekbaarheid. Er ontstond dus een bepaald sfeertje dat gelukkig snel de kop werd ingedrukt. Over de wedstrijd zeggen we gewoon helemaal niets meer en gaan deze heel eg snel vergeten. Resultaat is echter wel dat TTVA 1 is gezakt van de tweede naar de vijfde plaats. Dat is dus een degradatie plek. Er moeten komende week in Melissant vier punten worden gehaald om dit te gaan ontlopen.

TTVA 2 – De Repelear 2               4e kl. Regulier   6-4
TTVA speelde een lastige wedstrijd tegen de Repelear uit Spijkenisse. Men wist maar al te goed dat na het debacle tegen De Treffers van vorige week er toch echt gewonnen diende te worden. Het verloop van de wedstrijd was positief voor TTVA 2 en het stond op een bepaald moment 6-2 voor de heren. De laatste twee partijen liepen echter niet zoals men had gewild. Het betekende dat er uiteindelijk maar een krappe 6-4 overwinning uit kwam. Zowel Wim Verschoor als Cor Rijkens wisten twee tegenstanders te vloeren. Remco Schimmel bleef steken op één winstpartij. Het  dubbel van Verschoor/ de Boom was misschien wel het belangrijkste puntje van de avond want het zorgde dus voor het broodnodige zesde puntje. TTVA 2 heeft het nog steeds in eigen handen. Als er komende week in de uitwedstrijd tegen Phoenix ook een goed resultaat geboekt wordt, dan kan het op 30 november worden afgemaakt als het gaat om het kampioenschap.

MTTV 2 – TTVA 3               5e kl. Regulier   2-8
TTVA 3 heeft nog maar één puntje nodig komende week in de uitwedstrijd tegen Talani. Dit werd mede bewerkstelligt door een ruime overwinning op het Meerkerkse MTTV. De thuis spelende vereniging had een invaller (Ruud)  ingebracht die sterker bleek dan al de andere spelers van dit team. Ronald Muskiet en Henk Mes wisten van deze Ruud te winnen en beide scoorden ze ook een hattrick. Ab de Groot had het deze avond heel erg moeilijk. Hij werd overrompelt door zowel de genoemde Ruud als door Theo Vogelaars. Tegen de laatst genoemde was dit bij een stand van 1-8 en als Ab zou winnen zou het kampioenschap reeds op deze avond binnen zijn. Maar Ab ging aan de spanning dus ten onder. Het dubbel van Muskiet en de Groot leek de verkeerde kant op te gaan, maar na een 0-2 achterstand wisten de heren de wedstrijd toch nog met 3-2 te winnen. Uiteindelijk dus gewoon een goede 2-8 overwinning voor TTVA 3. Volgende week donderdag reist er dus een zware delegatie richting Nieuwpoort om aldaar dat ene puntje te gaan binnenhalen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.