Camera in Beeld: Politie maakt databank van private beveiligingscamera's

14 november 2017 door Hennie van der Zouw
Camera in Beeld: Politie maakt databank van private beveiligingscamera's

ALBLASSERDAM - Veel ondernemers gebruiken camera’s voor het houden van toezicht en het beveiligen van hun panden en goederen. Ook steeds meer particulieren gaan hun eigendommen beveiligen met camera’s. De politie gebruikt in het dagelijks werk vaak camerabeelden om misdaden op te lossen.

Om te weten waar camera’s geïnstalleerd zijn en wat zij ‘zien’, maakt de politie gebruik van een databank, genaamd ‘Camera in Beeld’. Met deze databank kan de politie nog sneller zien waar in de buurt van een misdaad (bijvoorbeeld een woninginbraak) zich camera’s bevinden die mogelijk beelden van de dader hebben. Hierdoor kunnen daders sneller worden gepakt.

Alblasserdam
In Alblasserdam zijn de wijkagenten ook bezig met de databank 'Camera in Beeld'. Hierbij worden in een politiesysteem zo veel mogelijk locaties in kaart gebracht van private beveiligingscamera’s. De bedoeling hiervan is dat de politie, in geval van een incident, snel eigenaren van camera’s in de omgeving kunnen benaderen en zo de pakkans kunnen verhogen.

Bezoek
De komende periode brengen de wijkagenten mogelijk een bezoek aan uw bedrijf. Met uw medewerking wordt de databank van 'Camera in Beeld' voor Alblasserdam geactualiseerd en wordt de pakkans groter.

Meer informatie
Voor meer informatie over de databank 'Camera in Beeld' kunt u kijken op de website van de politie.

Bron foto: Gemeente Alblasserdam.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.