Tafeltennisteams TTVA blijven op Titelkoers

06 november 2017 door Hennie van der Zouw
Tafeltennisteams TTVA blijven op Titelkoers

ALBLASSERDAM - TTVA 2 en 3 uitkomende in de regulier 4e en 5e klasse blijven ook na afgelopen week kansrijk voor het kampioenschap. Team 2 dmv een klinkende overwinning op Effect 77 en Team 3 door een zwaar bevochten puntendeling met het uitgenaste Papendrecht 10. TTVA 1 regulier wist door een overwinning op Xerxes hun tweede plaats in de stand te consolideren. TTVA Duo 1 gaf Tavenu 2 een draai om de oren en dat verschaft hun ook weer wat lucht in de strijd om lijfsbehoud.

TTVA 1 – Tavenu 2  (2e kl. Duo)  4-1
Duo 1 van TTVA staat op het punt dat het punten nodig heeft, heel veel punten wel te verstaan. Deze 4-1 winst op het Numansdorpse Tavenu 2 kwam dus als geroepen. En dan te bedenken dat de uitwedstrijd nog met 5-0 verloren ging. Ron Kappen kon de pijn aan de schouder voor even uit het hoofd zetten en bleef deze avond ongeslagen. Ralph Faasen speelde ook naar behoren maar moest in Eddie Visser wel zijn meerdere erkennen. Het dubbel werd door de heren keurig in vier games over de streep getrokken wat dus deze goede 4-1 zege opleverde. Het blijft dus spannend met een aantal clubs die heel dicht bij elkaar staan. Volgende week wacht de uiterst belangrijke thuiswedstrijd tegen Vriendenschaar. Duo 1 zal echt moeten winnen om alles in eigen hand te kunnen blijven houden. 

TTVA 1 – Xerxes 3  (3e kl. Regulier) 6-4
TTVA 1 leverde voor de tweede achter een volgende week een goede teamprestatie.  Alle drie TTVA-ers verloren van de kleine maar bijna foutloos spelende Zu Wu van Xerxes. Rien de Heer wist tegen haar nog een 2-0 voorsprong te nemen maar stortte daarna door een te hoge foutenlast als een kaarthuis in elkaar. Zowel Rien de Heer, Peter Houmes als Patrick van der Heiden wisten hun andere twee partijen dus wel te winnen. Het dubbel van Geerlings/Houmes, waarin het vliegvermogen van Peter danig werd getest, was eigenlijk niet om aan te zien. Het Duo van Xerxes was hierin veel te sterk. Na deze krappe 6-4 overwinning staat men wel nog wat steviger op de tweede plaats.

TTVA 2 – Effect 77  1  (4e kl. Regulier) 10-0
TTVA 3 ruikt de titel na deze maximale score tegen het armlastige s’Gravendeelse Effect. Hattricks dus voor Wim Verschoor, Cor Rijkens en Remco Schimmel. Als TTVA 3 ook de komende week tegen de nummer twee overeind blijft lijkt niets hun meer te kunnen stoppen richting het kampioenschap in de 4e klasse.

TTVA 3 – Papendrecht 10 (5e kl. Regulier) 5-5
Kampioenskandidaat TTVA 3 werd door de nummer drie in de stand Papendrecht danig aan het wankelen gebracht. De geslepen vossen van Blitterswijk en Tillemans wisten zelfs een 2-4 voorsprong te bewerkstellen. TTVA 3 rechte echter de rug en wist er alsnog een puntedeling uit te slepen.  Zowel Ab de Groot als Jeroen Veth wisten beide twee tegenstanders te overmeesteren. Gerrit Verhaar sloeg het vijfde puntje binnen. Het dubbel van de Groot/Mes werd weggespeeld door het uiterst slim spelende Papendrechtse dubbel, de al eerder genoemde Blitterswijk/Tillemans.  TTVA 3 heet slechts ëën puntje voorsprong op naaste concurrent Merwestad die komende week te gast is in de Weversstraat. TTVA 3 moet echter winnen zoals het er nu uitziet, wegens een wat zwaarder programma in de weken daar na.

Bron foto: Tafeltennisvereniging Alblasserdam

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.