Derde team TTVA houdt titelkansen in eigen hand

30 oktober 2017 door Hennie van der Zouw
Derde team TTVA houdt titelkansen in eigen hand

ALBLASSERDAM - De oude garde van TTVA 3 wist in Sleeuwijk de kansen op het kampioenschap levend te hoeden. Met drie punten voorsprong volgen de komende twee weken de wedstrijden van de waarheid tegen de twee naaste concurrenten Papendrecht en Merwestad. TTVA 1 leverde een goede teamprestatie door met 7-3 te winnen van TOG 3 in Maasluis. Duo 1 komt in woelige wateren door hun nederlaag in en tegen Overschie. Voor hun gaat het heel erg moeilijk worden om zich te gaan handhaven in de 2e klasse.

Overschie 1 – TTVA 1 (2e kl. Duo):  4-1
TTVA 1 Duo is terecht gekomen in de donkere krochten van de 2e klasse. Deze 4-1 nederlaag kwam dus ook niet echt gelegen en het kan zelfs wel eens de nekslag betekenen. Maar gezegd dient te worden dat hier ook wel verzachtende omstandigheden voor zijn aan te geven. Ron kappen normaal toch goed voor bijna twee punten per wedstrijd speelt nu elke partij met de wetenschap dat hij niet voluit kan vanwege een slepende schouderblessure. Voor elke wedstrijd gaan er eerst een paar pijnstillers in en dat is dus ook niet echt goed voor de motivatie. Maar tegen Overschie wist hij er toch nog een potje uit te trekken. Samen met zijn maatje Ralph Faasen zaten ze ook heel erg dicht bij winst in het dubbelspel. Maar na verlies met 15-13 in de vijfde game moesten ze het dubbel van Overschie toch feliciteren. Ralph Faasen wist in zijn enkelpartijen niet tot winst te komen. Duo 1 is terecht gekomen op de vijfde plek in de stand wat aan het eind van de rit degradatie zou betekenen.

TOG 3 – TTVA 1: (3e kl. Regulier): 3-7
TTVA 1 leverde in Maasluis een goede teamprestatie. Zowel Rien de Heer, Yannick Geerlings als Peter Houmes wonnen twee van hun drie enkelpartijen. Alle drie moesten ze Youri Toma van TOG feliciteren. Hij bleek toch wat te stek voor alle Alblasserdammers. Het dubbel met Geerlings/Houmes werd ook keurig in winst omgezet. Deze wedstrijd leverde dus best wel wat positieve punten op. Zo blijft Rien de Heer gewoon stoicijns zijn potjes winnen. Yannick Geerlings is redelijk hersteld van een vervelende voedblessure en Peter Houmes won zijn eerste twee partijen van het seizoen. Men mag dus gewoon tevreden zijn. TTVA 1 heft de tweede plek in de stand weer overgenomen, al is die wel op een staatlengte van koploper De Sprint.

Boomgaardshoek 1 – TTVA 2: Uitgesteld naar 30 november

VCS 3 – TTVA 3 (5e kl. Regulier):  3-7
TTVA 3 moest in Sleeuwijk de kansen op het kampioenschap levend zien te houden. Dat lukte aardig al was Piet Delleman van VCS wel te sterk voor alle drie de mannen van TTVA 3. Ronald Muskiet, Ab de Groot en Gerrit Verhaar wisten echter alle drie wel van de andere twee Sleeuwijkers te winnen. Zowel Muskiet als de Groot wisten er tegen de genoemde Delleman nog wel een vijfde game uit te slepen maar gingen er beide toch nog af, wat geen schande is. Voeg daarbij dan nog het gewonnen dubbel van Muskiet en de Groot en dan kom je dus uit op een nuttige 3-7 overwinning. De komende twee thuiswedstrijden gaan alles bepalend worden voor de ambities van TTVA 3. Men moet dan dus achtereen aantredentegen Papendrecht en Merwestad, wat beide naaste concurrenten zijn.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.