Start 'Whatsapp Buurtpreventie' in Oude Torenwijk

01 juli 2016
Start 'Whatsapp Buurtpreventie' in Oude Torenwijk

ALBLASSERDAM - Een aantal maanden geleden hebben wijkbewoners van de Oude Torenwijk het initiatief genomen om een Buurtwhatsapp te starten.

De reden voor dit initiatief is om vanwege buurtpreventie samen met de buurt verdachte situaties snel te kunnen melden. Een Buurtswhatsapp is een Whatsappgroep, van en voor buurtbewoners, die zich richt op het signaleren van verdachte situaties in een bepaalde wijk, buurt, dorp ofstad. Het is een burgerinitiatief en dient als moderne vorm van buurtwacht.

Het doel van een Buurtswhatsapp is om met de buurt te zorgen voor meer ogen en oren voor de politie en andere toezichthouders. Zij kunnen nu eenmaal niet op iedere hoek of straat staan. En mede door een Buurtswhatsapp kunnen inwoners zelf een groot gebied in de gaten houden. De groep is enkele maanden geleden gestart en inmiddels gegroeid naar ruim 150 deelnemers.

Burgemeester Paans en de wijkagenten juichen dit initiatief van harte toe. De borden komen aan de belangrijkste ingangen van de wijk Oude Torenwijk te staan.

Donderdag 30 juni om 16.00 uur onthulde burgemeester Paans met de buurtbewoners het eerste bord Whatsapp Buurtpreventie in de Oude Torenwijk, aan de Kerkstraat/hoek Plantageweg, nabij snackbar Den Dam. De volgende borden Whatsapp Buurtpreventie worden in de komende dagen geplaatst in de Plantageweg/Cornelis Smitsstraat, de Plantageweg/Van Eesterensingel en de Randweg/Vondellaan.

Burgemeester Paans hield een korte toespraak over het belang van een Whatsapp groep.

Foto: Joop Aret.

 

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.