Ron Kappen blijft grenzen verleggen.

16 oktober 2017 door Hennie van der Zouw
Ron Kappen blijft grenzen verleggen.

ALBLASSERDAM - Afgelopen dinsdagavond had Ron kappen de twijfelachtige eer om zelf te zorgen voor een nieuwe mijlpaal in zijn lange tafeltennis carrière bij TTVA. Of zoals onze huisdichter Rien de Heer het plastisch zij, Het is voor het eerst dat alle andere aanwezige competitiespelers meer potjes hadden gewonnen op een avond dan Ron Kappen. Op dezelfde avond veegde TTVA 3 de vloer aan met Talani 4 (10-0) en blijft dus koploper in de 5e klasse.

Hetzelfde geld eigenlijk ook voor TTVA 2 wat de race om d titel ook goed vol blijft houden. Hier deed zich het rare feit voor dat ene Cor Rijken graag eens speelt met wat anders in zijn handen dan zijn eigen badje. Zonder enige twijfel pakte hij voor zijn laatste partij het badje van een tegenstander van de bank en ging daar mee de partij in. Het gekke was dat onze best Cor er pas na vijf games achter kwam dat die plank toch echt niet van hem was. Het was dus een week vol hilarische momenten bij TTVA.

TTVA 1 – Taveba 3    2e kl.  Duo   4-1
Fraaie overwinning voor TTVA Duo 1. Zeker gezien de omstandigheden waar onder dit gebeurde. Kopman Ron kappen die al geruime tijd kampt met een slepende schouder blessure en daar door dus niet voluit kan spelen, werd daar deze avond op en wrede manier mee geconfronteerd. Hij Verloor zijn eerste partij van de toch echt niet overdreven sterke Olof Olsson, omdat hij niet voluit kon.

Maar er stond deze avond een klein mannetje op die bewees echt groot in daden te kunnen zijn. Ralph Faasen wist zowel van Olof als Steven Ollson te winnen. Hij deed dit op een onverzettelijke en fraaie wijze. Hij nam dus het kopmanschap deze avond even over van maatje Ron. Beide heren wisten ook na een 0-2 achterstand  het dubbel nog binnen te harken. De gebroeders Olsson uit Barendrecht werden alsnog op een 3-2 nederlaag getrakteerd.  Duo 1 draait gewoon weer lekker mee door deze overwinning.

TTVA 1 – De Treffers 2    3e kl.  Regulier  3-7
Als je geen ingewijde bent bij TTVA had je je ogen niet gelooft afgelopen donderdagavond. TTVA 1 liet gewoon alles schieten deze wedstrijd. Yannick Geerlings was geblesseerd afgehaakt en TTVA 1 werd dus vertegenwoordigd door Patrick van der Heiden, Peter Houmes en Rien de Heer. Laatst genoemde was de enige die overeind bleef tegen de mannen uit Melissant. Hij wist twee tegenstanders te kloppen wat gewoon een goed resultaat is.

Patrick van der Heiden is van wege een chronische rugblessure gewoon te bang om te bewegen en wist desondanks nog een partijtje te pakken maar echt goed was het niet. Peter Houmes had wel kansen maar liet deze gewoon op de belangrijke momenten door de vingers glippen.  Het dubbel van Houmes en v/d Heiden deed bij tijd en wijle echt zeer aan de ogen. Ook deze partij ging dus naar de tegenstander. Over het geheel genomen dus een terechte 3-7 nederlaag. En het is dus afwachten hoe het in de komende vrije week gaat met de mensen in de ziekenboeg. 

TTVA 2 – Phoenix 3    4e kl.  Regulier  7-3
Het ging niet van een leien dakje maar TTVA 2 vocht zich zelf tegen het Delftse Phoenix naar een goed resultaat. De taaie tegenstander zorgde er voor dat koploper TTVA 2 echt aan de bak moest. Wim Verschoor bleef voor de tweede achtereenvolgende wedstrijd ongeslagen. Hij werd goed gevolgd door Cor Rijkens die zoals bleek echt met elk materiaal uit de weg kan. Voor zijn laatste partij had hij zonder het te weten een badje van een tegenstander in zijn handen.

Maar waar normaal gezien iedereen na twee gespeelde ballen zou gaan twijfelen had Cor dus helemaal niets door. En ja! Hij won die partij ook nog. Ton de Boom kwam er achter dat je onder de wedstrijd beter je mond dicht kunt houden want dan win je gewoon meer.  Hij wist hier door een partij volledig om te keren en als nog in winst om te zetten. Een goede leer dus voor de volgende keer. Ook het dubbel van Rijkens/Verschoor werd gemakkelijk in winst omgezet. Uiteindelijk dus een keurig resultaat voor koploper TTVA 2. 

TTVA 3 – Talani 4    5e kl.  Regulier  10-0
TTVA 3 laat er geen gas over groeien. De toch wel wat verrassende kampioenskandidaat wist in de thuiswedstrijd tegen Talani al de punten in eigen huis te houden en ook het gat met de nummer twee in de stand nog wat groter te maken. Ronald Muskiet, Ab de Groot en Jeroen Veth wisten alle drie dus een maximale score te bereiken.  Muskiet en de Groot wisten ook het dubbel gemakkelijk te winnen van het Nieuwpoortse koppel  Bel/ Terlouw. Het begint er dus met de wedstrijd beter uit te zien voor TTVA 3, al is er nog wel een halve competitie te gaan.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.