Hans Vliegenthart maakt als muzikant werk van zijn hobby

05 december 2015
Hans Vliegenthart maakt als muzikant werk van zijn hobby

ALBLASSERDAM - De ene ZZP’er is de andere niet. Voor velen is het starten van een eigen onderneming een droom die uitkomt, anderen worden door omstandigheden in die positie “gedwongen”. En dan is er ook nog die groep ZZP’ers die van hun hobby hun werk hebben gemaakt.

Een interessant voorbeeld van die laatste is het bedrijfje “Muziek & Meer” van Hans Vliegenthart. De naam geeft een deel van de bedrijfsactiviteiten al prijs, maar wij zijn ook benieuwd naar de rest. Wij hebben Hans thuis in Kinderdijk opgezocht en stellen hem wat vragen over zijn jonge eenmanszaak.

Wat heeft jou bewogen om je eigen onderneming te starten?
Ik maak al jarenlang muziek. Ik speel vaak piano in kerken en zing daar dan zo af en toe bij. De reacties die ik dan krijg zijn eigenlijk altijd positief. Muziek is het overbrengen van emotie. En juist dát is wat ik prima lijk te kunnen. Op een dag besloot ik om die gave op een serieuzere manier te gaan aanwenden. Vandaar.

Aan wat voor muziek moet ik dan denken? Gezangen en Psalmen?
Haha! Dat zou je misschien denken. En natuurlijk schuw ik die niet. Maar eigenlijk is dat juist het kleinste gedeelte van mijn “repertoire”. Het zwaartepunt ligt bij luisterliedjes. En of dat nu religieuze nummers zijn of popmuziek met een boodschap is mij om het even. Als de inhoud maar iets teweegbrengt.

Van Opwekking tot U2, van Michael W. Smith tot Marco Borsato, alles kan. Wanneer de gedachte erachter maar klopt zorg ik er wel voor dat het een mooi liedje wordt. En soms betekent dat dat een groots, ruig nummer wordt uitgekleed tot een gevoelige ballad.

Speel je dan alleen in kerkdiensten?
Nee hoor. Zeker niet. Die diversiteit in muziekstijlen zorgt er namelijk ook voor dat mijn speelterrein niet wordt beperkt door kerkmuren. Ook aan andere, “intieme” gelegenheden als congressen, symposia, bruiloften of juist rouwbijeenkomsten kan ik een heel waardevolle bijdrage leveren. Vooral dat laatste vraagt om maatwerk en emotie. Mijn specialiteit dus.

Oké, mooi hoor. Je bedrijf heb je echter “Muziek & Meer” genoemd. Je doet dus nog “meer”?
Jazeker! Door mijn achtergrond in de e-commerce (webwinkels) heb ik een flinke schat aan ervaring opgebouwd wanneer het gaat om teksten schrijven voor internet. Dus wanneer een bedrijf een interessant artikel, blog of producttekst wil hebben kunnen ze daarvoor ook bij mij terecht. SEO en creativiteit gaan bij mij hand in hand.

Daarnaast geef ik pianoles aan beginners en ben ik prima in staat om mijn kennis op muzikaal gebied over te dragen door middel van een workshop of training. De klant is koning, maatwerk troef. En natuurlijk laat de naam “… & Meer” alle ruimte aan eventuele nieuwe activiteiten. Je moet groot denken he? ;-)

Wanneer je meer wilt weten over de activiteiten van “Muziek & Meer” kun je terecht op de Facebookpagina van het bedrijf: https://www.facebook.com/MuziekMeer/
Uiteraard kun je ook een mailtje sturen naar Hans: hansvliegenthart@gmail.com

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.