Wethouder Verheij geeft startsein reconstructie Blokweer 2 fase 1

15 september 2017 door Hennie van der Zouw
Wethouder Verheij geeft startsein reconstructie Blokweer 2 fase 1

ALBLASSERDAM - Door het verwijderen van een stuk oude beschoeiing gaf wethouder Peter Verheij vrijdag 15 september het startsein voor de eerste fase van de reconstructie van de wijk Blokweer 2. De Kuiper Infrabouw voert de werkzaamheden uit in opdracht van de gemeente Alblasserdam. Bij de eerste fase zijn circa 150 huishoudens betrokken.

,,Bij het maken van de plannen voor de reconstructie zijn de bewoners van de wijk nauw betrokken geweest. Het is een goede zaak dat we nu met de uitvoering kunnen beginnen. Als de werkzaamheden zijn gedaan, is het nog prettiger wonen in Blokweer 2'', aldus wethouder Verheij die onder meer verantwoordelijk is voor de buitenruimte.

Wat gaan we doen?
Het doel van de reconstructie is het ophogen van de verzakte wijk. Gelijktijdig wordt de riolering vervangen of gerepareerd. De rijbanen en trottoirs krijgen nieuwe bestrating en de straten worden zoveel mogelijk uniform als 30 kilometer-zone ingericht. De waterpartij wordt voorzien van drie composiet bruggen en een nieuwe beschoeiing. Ook de speelplaatsen krijgen een nieuwe inrichting. In het voor- of najaar van 2018 komt er nieuwe beplanting. De reconstructie verloopt straat voor straat. De bewoners vernemen tijdig per brief wanneer hun straat aan de beurt is.

Aanleiding
Van oorsprong is het gebied Blokweer 2 een polder met weilanden en watergangen. In de ondergrond bevindt zich een flinke laag veen. Het gevolg hiervan is dat de ondergrond snel verzakt. De afgelopen jaren is de verzakking zodanig toegenomen (30-60 cm), dat er problemen in de wijk ontstaan. De rioleringen raken verstopt en de bestrating zakt steeds verder, waardoor de opstap naar de voordeuren hoger wordt.

Planning
Op vrijdag 15 september zijn de werkzaamheden officieel gestart. Voor deze datum was de aannemer al begonnen met (kleine) voorbereidende werkzaamheden. Onder voorbehoud van weers- en onvoorziene omstandigheden, zijn de werkzaamheden eind mei 2018  gereed.
Fases 2 en 3 van de reconstructie Blokweer 2 worden aansluitend in 2018 en 2019 uitgevoerd.

Informatie
Meer informatie over fase 1 van het project vindt u op de website https://www.alblasserdam.nl/werk-in-uitvoering/herinrichtingsprojecten/blokweer2

Foto: Wethouder Peter Verheij verwijderde een stuk beschoeiing en gaf daarmee het startsein voor de eerste fase van de reconstructie van de wijk Blokweer 2.

Foto's: Joop Aret.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.